iPhone Kamerası ile İlgili Bilmeniz Gereken İpuçları

iPhone Kamerası ile İlgili Bilmeniz Gereken İpuçları
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iPhone kullanıcıları için temel bazı kamera ipuçları hazırladık. iPhone kullanıcısı olarak fotoğraf ve video çekmeyi seviyorsanız bu yazımıza göz atmalısınız.

Günümüzün neredeyse en popüler eylemi fotoğraf veya video çekmek ve sosyal medyada çektiğimiz fotoğraflar, videoları paylaşmak dersek yanlış olmaz sanırız. Bu nedenle de kullandığımız akıllı cihazların kameralarını daha verimli nasıl kullanabileceğimizi bilmek gerek. 

İşte iPhone kullanıcılarının, iPhone kameraları ile ilgili bilmesi gerekenler:
-iPhone kamerasının bir özelliği olan ızgarayı kullanırsanız fotoğraflarınızı daha orantılı bir şekilde çekebilir ve daha güzel görüntüler yakalayabilirsiniz.
-Fotoğraf ya da video çekerken ortam ışığına göre ekran parlaklığını, ekrana dokunarak arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.
-Fotoğraf ya da video çekerken eğer yatay çekim yapacaksanız, size kolaylık olması açısından cihazınızın yan tarafında bulunan ses açıp kapatma düğmesinden de çekim yapabilirsiniz.
-Çekim yaparken eğer kulaklığınız takılı ise çekimi ses tuşuna tıklayarak yapabilirsiniz.
-Fotoğraf çekimi yaparken kamerayı belirli bir nesneye odaklamak için kameradan nesneye uzun dokunun. Böylece kamera o nesneye odaklanır.
-Özçekimlerinizde daha kaliteli fotoğraflar yakalamak için telefonu çok rahat tutuyor olmanız önemli. Bunun için telefonunuzun zamanlayıcısından yararlanabilirsiniz.
-iPhone’un saniyede 10 fotoğraf çekebilen çoklu çekim seçeneği ile en iyi fotoğrafı yakalamanız mümkün. Bunun için fotoğraf çekerken, çekme tuşuna basılı tutarak çok sayıda fotoğraf çekebilirsiniz.
-Son olarak kameranın HDR özelliğini kullanarak çok daha kaliteli fotoğraflar çekebilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)