iPhone İçin 10 Yeni İpucu

iPhone İçin 10 Yeni İpucu
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

FaceTime ile sesli arama

FaceTime ile sadece videolu görüşme yapmak mümkündü ancak iPhone 5s ile dilerseniz sadece sesli olan FaceTime aramaları da yapabilirsiniz.Bunun için aramak istediğiniz kişinin kartında FaceTime bölümündeki telefon simgesine dokunmanız yeterli.

iPhone metinleri size okusun

iPhone 5s, Mesajlar, Mail, Safari ve iBooks gibi uygulamalardaki metinleri size sesli olarak okuyor. Bunun için; Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik menüsünden Seçimi Seslendir seçeneğini etkinleştirin. Daha sonra yukarıdaki uygulamalardan birine gidin ve duymak istediğiniz metni vurgulayarak Seslendir'e dokunun.

iPhone’umu bul

Find My iPhone yani iPhone'umu Bul, telefonunuzu kaybettiğinizde yerini harita üzerinde bulabilmeniz için geliştirilmiş bir Apple uygulamasıdır. Bu araçla yerini tespit ettiğiniz telefonu uzaktan pasif hale getirebilir ya da telefonunuzun sesli uyarı vermesini sağlayabilirsiniz.Bunun için; iPhone'un Ayarlar bölümündeki Gizlilik menüsüne dokunun Konum Servisleri ve iPhone'u Bul uygulamasını aktif hale getirin. Bu ayarlar kapalı ise bu özellik kullanılamaz.

Engelleme Özelliği

Engelleme özelliği iOS 7 ile birlikte gelen bir özellik. Bu özellik sayesinde istemediğiniz çağrıyı ya da sms’leri engelleyebilirsiniz.Ayarlar > Telefon > Engellenen numaralar bölümüne girin. Engellemek istediğiniz numaraları yazın ya da seçin.

Uygulamalarınız Kontrolünüzün Altında Olsun

Cihazınızdaki uygulamalar arka planda otomatik olarak veri indirebilir. Uygulamalarınızın güncel olması açısından çok kullanışlı bir özellik olsa da veri kullanımınız açısından pek iyi olmayabilir.iOS 7 ile birlikte “Uygulamaları Arka Planda Yenileme” özelliğini pasif hale getirebilirsiniz. Ayarlar > Genel > Uygulamaları Arka Planda Yenileme

Kodmatik İle Facebook Hesabınız Güvende

Kodmatik, Facebook hesabınıza yeni bir bilgisayar veya cep telefonundan her giriş yapmaya çalıştığınızda, sizden benzersiz bir güvenlik kodu girmenizi ister.Facebook'a giriş yaparken şifrenizle birlikte bu kodu kullanırsınız. Iphone’da Facebook uygulamanızda aktifleştirmek için; Diğer>Kodmatik>Facebook'a giriş yapmak için kodu kullanın’a dokunun.

iPhone'nunuzu Daha Hızlı Şarj Edin

iPhone cihazınızı Uçak Modu sayesinde normale göre daha hızlı şarj etmeniz mümkün.Uçak modunu aktif hale getirin ve telefonunuzu şarja takın. Ne kadar hızlı şarj olduğunu göreceksiniz. Unutmayın bu sırada gelen çağrılar ve bildirimleri alamayacaksınız.

Eğim Ölçme Aracı Olarak iPhone

iPhone’daki bu özellik duvara tablo asarken veya eşyalarınızı onarırken çok işinize yarayacak.Bunun için pusula uygulamasını açın, cihazınızı 180 derece döndürün ve çıkan pusula ekranını sağdan sola kaydırın. Karşınıza eğim ölçmek için kullanabileceğiniz bir araö çıkacak. Artık iPhone’unuz ile eğimleri ölçebilirsiniz.

Basit Parola ile Yetinmeyin

iPhone’unuzu sadece rakamlardan oluşan şifre ile korumak istemeyebilirsiniz.iPhone'unuzu korumak için seçeceğiniz şifreyi kelimelerden veya rastgele harflerden de oluşturabilirsiniz.Bunun için; Ayarlar > Touch ID ve Parola > Basit Parola (aktifse kapatın) Artık şifrenizi kelime veya rastgele harflerden seçebilirsiniz.

iPhone’ununuzda Sık Kullandığınız Kelime ya da Cümlelerin Kısayollarını Oluşturun

Mesajlaşma ve e-posta uygulamalarını sık kullananlar için zamandan tasarruf ettirecek harika bir özellik!Kısa mesaj ya da e-posta yazarken sıklıkla kullandığınız metinlerin kısa yollarını oluşturabilirsiniz.Ayarlar> Genel> Klavye> Kısayollar’a dokunun dilediğiniz metni ve kısayolunu belirleyin.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)