iPhone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

iPhone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iPhone’unuzun garanti sorgulamasını Apple’ın sitesinden nasıl sorgulayacağınızı bu yazımızda sizler için anlattık. 

Kullanıcılar için teknolojik aletlerin garantisi her zaman diğer ürünlerden daha çok önem taşır. Hele ki iPhone gibi pahalı bir akıllı telefona sahipseniz elbette ki garantisi sizin için çok önemli olacaktır. Sahip olduğunuz iPhone’un başına bir şey geldiğinde garanti kapsamında telafi ettirmeyi kim istemez ki? Bunların dışında akıllı telefonunuzun garanti süresini öğrenmek en çok da ikinci el bir telefona sahipseniz gereklidir. Kullanıcılar genel olarak sıfır aldıkları ürünlerin garanti sürelerini takip ederler ancak, 2. el bir akıllı telefonunuz varsa garanti süresinin bitip bitmediğini öğrenmek bazen çileli olabiliyor. 

Apple, iPhone garanti sorgulama hizmeti ile bu sancılı süreci oldukça basite indirgemiş. Sahip olduğunuz iPhone’un garanti süresini nasıl kolaylıkla sorgulayacağınızı yazımızın devamında öğrenebilirsiniz.

Adım adım iPhone garanti durumu sorgulama

Apple’ın servis ve destek kapsamını denetleme sayfasını açın. 

Karşınıza çıkan sayfada “Donanımınızın seri numarasını girin” bölümüne telefonunuzun seri numarasını ve “Lütfen kodu girin” bölümüne ise ekranda görünen kodu girin. iPhone’unuzun seri numarasını bilmiyorsanız; Ayarlar>Genel>Hakkında yolunu izleyerek öğrenebilirsiniz.

Gerekli bilgileri girip “Devam” butonuna tıkladığınızda telefonunuz hakkında; geçerli satın alma tarihi, telefonla teknik destek süresi, onarım/servis kapsamı ve AppleCare koruma planı için uygun olup olmadığı bilgileri çıkacak. Bunlardan “Onarım ve servis kapsamı” alanının altında yazan tahmini son kullanma tarihi iPhone’un garanti süresini belirtir. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)