iPhone Ekran Görüntülerinizi Dropbox‹ta Yedekleyin

iPhone Ekran Görüntülerinizi Dropbox’ta Yedekleyin
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı cihaz kullanan herkes cihazının ekran görüntüsü alma özelliğini de büyük ihtimalle kullanıyordur. Ekran görüntüsü almak çoğu durumda size oldukça yardımcıdır. 

Gördüğünüz bir resmi kaydetme seçeneklerinden kaydetmek yerine, yazılı olan bir sayfanın linkini tekrar açmak üzere kopyalamak yerine, ya da işimize yarayacak bilgilerin bulunduğu sayfadakileri not almak yerine ekran görüntüsü alırsınız.

Ancak alınan ekran görüntüleri galeriye kaydedilir ve iş bittikten sonra geriye dönülüp silinmez. Belki şu an bile  baksanız cihazınızın “screenshots” klasöründe çok eski fotoğraflar görebilirsiniz. Bu durum tahmin edeceğiniz gibi cihazın alanını daraltıyor. Cihazınızda yer kalmadığında galeriye girip görüntüleri silmek zorunda kalıyorsunuz. 

Oysa ki çektiğiniz ekran görüntülerini Google Drive ya da Dropbox’a atabilirsiniz. Bu durumda yukarıda saydığımız sıkıntılar yaşanmamış olur. Ancak birçok kişi bunu yapmaya üşeniyor. 

Şimdi bahsedeceğimiz uygulama sayesinde artık kolaylıkla ekran görüntülerinizi başka bir alana aktarabilirsiniz.

Drop Shot adındaki uygulama çektiğiniz ekran görüntülerini Dropbox’a aktarmak için birebir. Ücretsiz olan Drop Shot uygulamasını buradan (https://itunes.apple.com/tr/app/drop-shot-save-screenshots/id973393852?mt=8&ign-mpt=uo%3D4) indirebilirsiniz. 

Uygulamayı indirdikten sonra başlatın ve karşınıza çıkan sayfada “Connect Dropbox” butona dokunun. Bu aşamada uygulama erişim izni isteyecek. “Allow” butonuna basarak izin verin. 

Daha sonra ilk çıkan sayfaya geri dönün ve bu kez “Choose Screenshots” butonuna basın. Uygulama sadece ekran görüntülerini algılıyor. Dilediğiniz resimleri seçtikten sonra sağ üstte bulunan “Upload” butonuna basarak aktarma işlemini başlatabilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)