iPhone 6S Mutfakta Yardımcınız Oluyor

iPhone 6S Mutfakta Yardımcınız Oluyor
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Apple’ın amiral gemisi iPhone 6S oldukça farklı yeniliklerle gelmişti. Bunlardan en çok dikkat çekeni ise 3D Touch dokunmatik teknolojisiydi. 3D Touch özelliği ile Peek ve Pop hareketleri de telefona eklenmiş oldu. Peek hareketi ekrana hafifçe dokunmak, Pop hareketi ise daha çok basınç uygulamak anlamına geliyor. 

Örneğin; gelen bir e-postaya hafifçe dokunduğunuzda (Peek ile ) ön izleme yapabilir, daha uzun bastığınızda (Pop ile ) ise e-postayı açabilirsiniz. 

Bu özellik telefonun hemen her alanında kullanılmış. 3D Touch’ın gelmesiyle birlikte yazılımcılar da boş durmadı ve  3D Touch’tan yararlanarak, iPhone’unuzu mutfakta bir tartı olarak kullanmanız için uygulama geliştirdiler. iPhone 6S’te 3D Touch özelliği sayesinde var olan dokunmatikte basınç hassasiyeti ile kolaylıkla ağırlık ölçümü yapılabiliyor. 

Siz de telefonunuz ile mutfakta pratik bir şekilde sebze, meyve ya da küçük boyutlu yiyecekleri tartmak isterseniz Simon Gladman tarafından geliştirilen Plum-O-Meter iOS Uygulamasını edinebilirsiniz. Uygulama, nesneleri telefonun ekranına uygulanan baskı sayesinde tartıyor.

Ancak şu an için bu uygulama sadece Jealbreak’li telefonlara yüklenebiliyor. Bunun nedeni ise; bası API kullanımları ve uygulamanın Apple’ın izin vermediği alanlara erişim sağlaması. Apple, uygulamanın geliştiricilerini desteklerse ilerleyen günlerde Apple Store’da da bu uygulama yer alabilir. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)