iPhone 5S TouchID nedir ve nasıl kullanılır?

iPhone 5S TouchID nedir ve nasıl kullanılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iPhone 5s’le beraber gelen TouchID aslında bir donanım özelliği olan parmak izi okuyucusudur. Ana ekran butonu bu teknolojiye göre tasarlanmıştır. Butonun üzerinde bulunan safir cam, çizilmeleri ve kırılmaları engeller.

Ana ekran butonunun altında bulunan parmak izi okuyucu sayesinde artık iOS cihazınızın kilit ekranını parmak izinizi kullanarak açabilir, AppStore’dan uygulama aldığınızda şifre yerine parmak izinizi kullanabilirsiniz. Şimdi TouchID’yi nasıl kullanacağımıza bakalım. “Ayarlar”, daha sonra “Genel” menüsünden “TouchID ve Parola” menüsüne girip bir parola belirledikten sonra “TouchID” menüsüne girin. Bu ekranda “Parmak izi ekle”ye basarak işleme başlayabilirsiniz. 

İstediğiniz bir parmağınızla ana ekran tuşuna dokunun ve bekleyin. Önemli olan burada tuşa basmayıp sadece dokunmalısınız Telefonunuz, sizden parmağınızı kaldırıp tekrar dokundurmanızı isteyecek ve küçük titreşimler yollayacaktır. Bu işlemleri tekrarladıktan sonra ise cihaz sizden parmağınızın kenarlarını ana ekran tuşu üzerine farklı şekilde dokundurmanızı isteyecektir. “Tamamlandı” mesajını aldıysanız Tebrikler! Artık parmak izinizi iPhone’unuza tanımladınız.

iPhone’unuzda birden fazla parmak izi kullanmak istiyorsanız ya da bir arkadaşınız için tanımlama yapmak isterseniz, 5 adete kadar parmak izi tanımlayabilirsiniz. Artık cihazınızı kilit ekranından çıkarmak için parmak izinizi okutabilirsiniz. Cihazınız direkt olarak açılacaktır. Ayrıca App Store’dan bir uygulama almak istediğinizde de parmak izinizi kullanabilirsiniz.

iPhone 5s’inizde tüm kolaylıklar, parmağınızın ucunda!

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)