IP Sertifikası Ne Anlama Gelir?

IP Sertifikası Ne Anlama Gelir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonlar günden güne sağlamlaşıyor ve üretici firmalar dayanıklılık konusunda birbirleriyle yarışıyorlar. Günümüzde düşmelere daha dayanıklı, su ve toz geçirmez, camları çizilmez oldukça sağlam akıllı telefon modelleri mevcut. Hal böyle olunca telefonların ne kadar dayanıklı olduklarını gösteren bir kanıta ihtiyaçları var elbette ki. İşte o kanıt da IP sertifikası.

IP sertifikası nedir?

IP sertifikası, genellikle elektronik cihazların sıvılara, toza ya da küçük parçacıklı herhangi bir madeye karşı olan dayanıklılığını göstermek amacıyla kullanılır. Yalnız şunu belirtelim ki; her akıllı telefon IP sertifikasına sahip olabilir, yani suya veya toza karşı dayanıklılığı olmasa bile. IP Koruma Derecesi kapsamında cihazın dayanıklılığı gösterilir. Bu nedenle sertifikanın varlığından çok puanlama önemlidir. IP sertifikasında bulunan rakamlar, sadece suya, toza olan dayanıklılığı değil, dış darbelere ve elektrik akımına karşı olan dayanıklılığı da gösterir.

IP sertifikasının neyi belirtiği nasıl anlaşılır?

Akıllı telefonlar için hazırlanan IP sertifikalarında genel olarak iki haneli sayı bulunur. Bu sayının ilk hanesi cihazın toza, kuma ya da herhangi küçük parçacıklı maddelere karşı olan dayanıklılığını, ikinci hanesi de sıvılarla karşı olan dayanıklılığını belirtir. Örneğin; IP47 sertifikasına sahip olan akıllı telefonun toza karşı dayanıklılığı seviye 4’ken, sıvı temasına karşı olan dayanıklılığı seviye 7’dir. Sertifikada yer alan diğer sayılar ve harfler ise cihazın diğer etkenlere karşı dayanıklılığını gösterir. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)