iOS‹un Android‹e Göre Avantajları Nelerdir?

iOS’un Android’e Göre Avantajları Nelerdir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Teknoloji alnında dünya devlerinden biri olan iOS, kullanıcıları tarafından vazgeçilmez bir işletim sistemi olma özelliğini taşıyor. Öyle ki birçok iOS kullanıcısı işletim sistemlerini Android’e değişmiyor.

Bizler de bu yazımızda iOS’un avantajlarını bir araya toplamaya çalıştık.

iOS işletim sistemi uygulama açısından tıpkı Android gibi oldukça zengin. Ancak genel olarak en önemli ve büyük uygulamaların önce İOS versiyonunun yayınlanması, iOS kullanıcılarına bir öncelik sağlamış oluyor.

Kullanım kolaylığı açısından İOS, tüm işletim sistemlerinden açık ara önde. Çok kolay, hızlı ve praik bir arayüze sahip olan iOS işletim sisteminin bu özelliği, kendisinin tercih edilmesinde bazı kullanıcıları için rol oynuyor.

iOS’un en önemli özelliklerinden biri de Android’e göre daha güvenli olması. Yazılıma hiçbir şekilde müdahale edilemez. iOS işletim sistemini kullanan cihazlara dosya aktarımı yapılırken, işlemin iTunes üzerinden yapılıyor olması oldukça güvenli bir ortam yaratmaktadır.

Hackerların yoğun olarak kullandıkları virüs, logger gibi tehlikeli durumlar için çok daha güvenlidir.

Örneğin; kullanıcılar Android’de Google Play Store dışında farklı geliştiriciler tarafından hazırlanan uygulamaları cihazlarına yükleyebilirken, iOS’ta ise sadece App Store’a bağlı kalmak durumundalar. Bu durum da yine, güvenlik açısından iOS için avantaja dönüşmektedir.

Çok daha dengeli çalıştığından kasma, donma gibi problemlerin yaşanmaması da iOS’un tercih edilmesi için oldukça öncülük eden avantajlardan biri. Üstelik Android’e göre çok daha fazla geliştirilen iOS işletim sistemi, kullanıcılarına çok daha fazla güncelleştirme ile çok daha fazla yenilik sunuyor.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)