iOS ve Android İşletim Sisteminde Chrome‹da Kaydedilen Şifreler Nasıl Dışarı Aktarılır?

iOS ve Android İşletim Sisteminde Chrome’da Kaydedilen Şifreler Nasıl Dışarı Aktarılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Popüler web tarayıcısı olan Chrome’u bir iOS ya da Android işletim sistemine sahip akıllı telefon ya da tablette kullanıyor ve o ana kadar Chrome üzerinde kaydedilmiş şifrelerinizi yedeklemek istiyorsanız bunun Chrome ayarları üzerinden yapılabilecek basit bir yolu var.

Bu işlemi yapmadan önce Chrome tarayıcınızın sürümünün güncel olduğundan emin olun. Aşağıdaki adımları izleyerek CSV formatında şifrelerinizi dışarı aktarabileceksiniz.

iOS’ta Chrome şifrelerini yedeklemek

İlk olarak menüden Chrome Ayarlar sayfasını ziyaret edin ve bu sayfada Şifreler seçeneğine dokunun.

Bu sayfada kayıtlı şifrelerinizin listelendiğini göreceksiniz. Listenin en altına inin. Chrome geçmişiniz ne kadar çoksa bu liste de o kadar uzun olabilir.

Sayfanın en altındaki Şifreleri Dışarı Aktar seçeneğine dokunun.

Bu aşamada güvenlik için Touch ID ve parolanızı girmeniz istenecek. 

Şifre doğrulamasından sonra CSV uzantılı dosyanın nereye kaydedileceği ya da nasıl paylaşılacağı sorulacak. Burada tercihinizi belirtebilirsiniz.

Her an erişebileceğiniz bir yere kaydetmek istiyorsanız Google Drive’a seçeneğini seçebilirsiniz.

Android’de Chrome şifrelerini yedeklemek

Sağ üstteki alt alta 3 nokta ikonuna dokunarak Ayarlar sayfasını ziyaret edin ve bu sayfada Şifreleri Kaydetme seçeneğine dokunun.

Bu sayfada kayıtlı şifrelerinizin listelendiğini göreceksiniz. Listenin en altına inin ve Şifreleri Dışarı Aktar seçeneğine dokunun.

Bu aşamada kayıtlı Google hesabınızın şifresini girmeniz istenecek. Doğrulama sonrasında Drive’ınıza kaydedebilir ya da paylaşım seçeneklerinden dilediğinizi seçerek paylaşabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)