iOS Uygulamaları Çöktüğünde Ne Yapmalısınız?

iOS Uygulamaları Çöktüğünde Ne Yapmalısınız?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iPhone kullanıcılarının en çok memnun oldukları konu iOS işletim sistemi. Android işletim sistemine göre neredeyse sorunsuz diyebileceğimiz bir işletim sistemine sahip olan iPhone’larda nadir de olsa çökme, kilitlenme, yavaşlama (ki en sık rastlananı budur) gibi problemlerine rastlanıyor. Bu gibi durumlarla karşılaştığınızda yapmanız gereken şeyleri yazımızda sıraladık. Ancak bu seçenekleri uygulamadan önce elbette ki Apple destek forumuna göz atmanızı ve yeni güncelleme yayınlanıp yayınlanmadığını kontrol etmenizi öneririz. 

iPhone’unuz yavaş çalışıyorsa;

iPhone’unuzun artık yavaşladıysa, eski performansında çalışmıyorsa basit bir bellek temizliği ile durumu düzeltmeniz mümkün. iPhone’da gereksiz bellek tüketiminin önüne geçmek oldukça basit. Öyle ki; telefonunuzu kapatıp açmanız yetiyor. Böylece iOS, kullanılmadığı halde arka planda çalışan uygulamaları algılayıp gereksiz bellek tüketimini engelliyor. Bellek temizliğinin dışında kullanılan RAM’in ne kadarının boş olduğunu kontrol etmelisiniz. Eğer çok fazla boş alan bulunmuyorsa, fooğraf ve videolarınızı yedekleyerek iPhone’dan silmenizi öneririz. 

iPhone’unuz çöktüyse;

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi, çok sık rastlanan bir durum olmasa da iPhone’un çökmesi de karşılaşabilecek bir sorun. Bu durum yeni güncelleme sonrası başınıza gelebilir. iPhone’un çökmesi demek hiçbir komuta karşılık vermemesi demek. Ekranın neresine dokunursanız dokunun, hangi tuşa basarsanız basın iPhone’da hiçbir hareket göremezsiniz. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız güç ve ana ekran düğmelerine aynı anda basarak cihazı yeniden başlatmaya zorlayın. Ancak bu çökme problemi sık sık yaşanıyorsa, cihazınızı muhakkak servise göstermeniz gerek. 

Uygulamalarınız çöktüyse;

Yüklediğiniz uygulamaları açamıyorsanız ya da açılsa bile aniden kapanıyorsa büyük ihtimalle uygulamayı güncellerseniz sorun çözülecektir. Ancak güncellemenin geç yayınlanma ihtimaline karşı uygulamayı silip yeniden yüklemeyi de deneyebilirsiniz. Apple’ın kendi uygulamalarında bu sorunu yaşıyorsanız ise cihazınızı son iOS sürümüne yükseltin.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)