iOS İşletim Sistemli Cihazlara Virüs Bulaşır Mı?

iOS İşletim Sistemli Cihazlara Virüs Bulaşır Mı?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı cihazların kullanımının artmasıyla artık hackerlar bu cihazları hedef almaya başladılar. Özellikle Android işletim sisteminde oldukça sık rastlanan sahte yazılımlar ve virüs tehlikeleri mevcut. 

Dolayısı ile iOS kullanıcıları da bu durumdan tedirgin oluyor. iOS işletim sistemi, diğer işletim sistemlerine göre çok daha kapalı bir işletim sistemidir. 

iOS işletim sistemi tabanlı cihazlara uygulama yüklemenin tek yolu App Store’dur. Yani, bırakın virüs bulaşmasını, sizin bile farklı bir kaynaktan cihazınıza uygulama yüklemeniz söz konusu değil. 

Aynı şekilde iOS, Chrome ve Safari üzerinden de program indirmeye/kurmaya  izin vermediği için bu yolla da cihazınıza virüs bulaşması söz konusu değil. 

Nihayetinde iOS işletim sistemli cihazınıza virüs bulaşması neredeyse ihtimal dışı. Fakat cihaza jailbreak yapılırsa bu durumda aynı güvenlikten söz edemeyiz. 

Jailbreak işlemi gerçekleştirilmiş bir cihaza Apple’ın onay vermediği uygulamaları da yüklemek mümkün olacağı için virüslere karşı da hazırlıklı olmak gerek. 

Apple jailbreak yanlısı değil çünkü, bu işlemle sisteminizi açık hale getirdiğiniz için dış saldırılara daha açık oluyorsunuz ve kötü niyetli yazılımlardan etkilenme ihtimaliniz artıyor.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)