iOS Güncelleme Uyarısı Nasıl Kapatılır?

iOS Güncelleme Uyarısı Nasıl Kapatılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iOS işletim sisteminin güncellemeleri elbette ki Apple cihazınızın yüksek performans ile en iyi şekilde çalışabilmesi için gerekli. Fakat özellikle jailbreak bekleyen kullanıcılar için güncellemeler bazen önemsiz hale gelebiliyor. 

Apple'ın iOS 5 ile beraber getirdiği cihaz üzerinden güncelleme özelliği ile iTunes'a gerek kalmadan güncellemeleri cihaz üzerinden alabiliyor ve işler böylece çok daha kolay hale geliyorsa da az önce de belirttiğimiz gibi, bazı kullanıcılar için güncelleme uyarıları rahatsız edici olabilir. 

Siz de yeni bir sürüm olmasına rağmen cihazınızı güncellemek istemiyorsanız; iOS sürümünü yükseltmeniz gerektiği uyarısı ve bununla birlikte ayarlar simgesinde “1” şeklinde görünen, güncelleme olduğunu gösteren rakam sizi oldukça rahatsız edebilir. Ayrıca sürekli bir anda beliren uyarıya yanlışlıkla basarsanız cihazınız güncellenecek ve geri dönüşü de oldukça zahmetli olacaktır. 

Yukarıdaki resimlerde görüldüğü şekilde uyarı almamak için ya cihazınızı, Apple’ı dinleyip son sürüme yükseltmeli ya da bu yazımızda sizin için hazırladığımız -güncelleme yapmadan güncelleme uyarısı nasıl kapatılır?- yolunu izlemelisiniz. Bu özelliği devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. 

-Cihazınızdan Safari’yi açın.

-hikay.github.io/app/NOOTA.mobileconfig adresine gidin.

-Belirtilen adımları izleyerek bir profil yükleyin.

-Cihazınızı yeniden başlatın.

Bu aşamadan sonra Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme yolunu izleyerek cihazınızın güncel olduğu uyarısını alırsınız.

Güncellemelerini almak istediğinizde ise aynı adresten profilinizi silerek cihazı yeniden başlatabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)