iOS Cihazınızda Uygulamalar Nasıl Gizlenir?

iOS Cihazınızda Uygulamalar Nasıl Gizlenir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonlarda bizim yüklediğimiz uygulamalardan çok sistem uygulamaları yer alır. Bunların bazılarını kullanırken bazılarının ne işe yaradığını bile bilmeyiz. Dolayısı ile telefonda var olmaları bizleri zaman zaman oldukça rahatsız eder. Bu nedenle siz de telefonunuzdaki sistem uygulamalarını göz önünden kaldırmak yani gizlemek isteyebilirsiniz.

Sistem uygulamalarını gizlemek normal şartlarda Apple’da mümkün değil. Zaten Apple hiçbir şekilde sistem uygulamalarına müdahale şansı tanımıyor. Ancak çok kolay bir yöntemle dilerseniz sistem uygulamalarını cihazınızda gizleyebilirisiniz. 

İşte iOS cihazlarda sistem uygulamalarını gizlemek için adım adım yapmanız gerekenler:

Öncelikle göz önünde durmasını istemediğiniz tüm uygulamaları bir klasör içerisine toplayın.

Oluşturduğunuz klasör içerisinde yeni bir sayfa oluşturarak, gizlemek istediğiniz uygulamayı bu sayfaya taşıyın. Bu işlemin hemen sonrasında üçüncü bir sayfa oluşturun.

Üçüncü sayfayı oluşturduktan sonra parmağınız hala gizlemek istediğiniz uygulama üzerindeyken ana ekran tuşuna bir kez basın. Böylece uygulama kaybolacaktır.

Bu yöntem ile kaybolan uygulamalarınız kalıcı olarak yok olmuyor elbette. Telefonunuzu kapatıp açarak gizlenen tüm uygulamaları anında geri getirebilirsiniz. Tekrar gizleme işlemi için ise aynı yolu izleyebilirsiniz. Şunu da belirtelim ki; bu yöntem sadece iOS 9.1 ve iOS 9.2 sürümlerinde işe yarıyor.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)