iOS 9 ile Telefonunuz Yavaşladıysa İşte Çözümleri

iOS 9 ile Telefonunuz Yavaşladıysa İşte Çözümleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Apple tablet ve cihazların son sürüm işletim sistemi iOS 9, birçok kullanıcı tarafından yüklendi ve kullanılmaya başlandı. Ancak bazı kullanıcılar tarafından telefon ve cihazlarının çok daha hızlı olduğuna dair övgüler gelirken, bazı kullanıcılar tarafından ise iOS 9’un cihazlarını yavaşlattığı yönünde şikayetler geldi. 

Siz de bir Apple kullanıcı iseniz ve iOS 9 yüklediğiniz cihazınız yavaşladıysa çözümleri bu yazımızda.

Cihazınızı zorla yeniden başlatın 

İlk olarak cihazınızı zorla yeniden başlatmayı deneyin. Bunun için; Uyku ve Home tuşuna ekranda Apple logosu görünene kadar basılı tutun. 

Siri’nin öneri özelliğini kapatın

iOS 9 ile Siri de daha etkin hale geldi. Siri proaktif önerilerde bulunup işlerinizi daha da kolay hale getiriyor ancak bu durum çok da işinize yaramıyorsa ve cihazınız yavaşsa bu özelliği kapatabilirsiniz. Bunun için; Ayarlar>Genel>Spotlight Arama Seçenekleri yolunu izleyerek Siri Öneriler özelliğini kapatabilirsiniz.

Hareket azaltma seçeneğini açın

Hareketli efektleri azaltmak cihazınızın performansını olumlu yönde etkileyecektir. Bu nedenle, Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik yolunu izleyerek Hareket Azaltma seçeneğini açabilirsiniz.

Aynı zamanda iOS bulanıklık ve şeffaflık efektlerini de kapatarak cihaz performansınızı arttırabilirsiniz. Bunun için de; Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik yolunu izleyerek şeffaflığı azaltıp kontrastı arttırabilirsiniz. 

Arka plan uygulama yenilemesini devre dışı bırakın

Arka plan uygulama yenilemesi etkin olduğu sürece arka planda çalışan uygulamalar cihaz performansını olumsuz etkiler. Arka planda içerik almak için uygulamaların çalışması işinize yaramıyorsa bu özelliği kapatabilirsiniz. Bunun için; Ayarlar>Genel>Arka Plan Uygulama Yenileme kısmından özelliği devre dışı bırakın. 

iOS 8’e dönün

Tüm bunlar işe yaramıyor ve cihazınızın yavaşlığı sizi çileden çıkarıyorsa şimdilik tekrar iOS 8’e geri dönebilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)