iOS 9 Hakkında Her Şey: Yenilikler, Özellikler

iOS 9 Hakkında Her Şey: Yenilikler, Özellikler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iOS 9’un merakla beklenen özellikleri dünya çapındaki tüm yazılımcılar ve geliştiriciler için yapılan Apple WWDC 2015 etkinliğinde tanıtıldı. iOS 9 ile birlikte gelen dikkat çekici özelliklerden biri iPhone'ların batarya ömrünü 3 saat daha uzatması beklenen düşük enerji modu. İşte iOS 9’un dikkat çeken yeni özellikleri;

Siri

Siri artık konuma, açtığınız uygulamaya, zamana, son dinlediğiniz şarkılara kadar bir çok etkene duyarlı. Siri iOS 9 ile birlikte adeta kişisel asistanınız oluyor. 

Notes

Apple’ın notes uygulaması artık daha da gelişmiş. Notes uygulaması sayesinde başka not tutma uygulamalarınıza ihtiyacınız kalmayacak. Elle çizim de gelen yenilikler arasında.

Bilinmeyen numaralar

iOS 9’un en dikkat çekici ve sıra dışı özelliği bilinmeyen numaralar karmaşasına son verecek özellik. Örneğin telefon rehberinizde kayıtlı olmayan bir numara sizi aradığında, numaranın kime ait olduğunu tahmin ederek sizinle paylaşacak. 

Apple Music

Apple Music iTunes’den farklı olarak Spotify benzeri modelde çalışacak. Aylık bir ücretle kayıtlı tüm müzikleri dinleme imkanı bulacaksınız.

Cihaz içerisinde arama

Artık cihazınızda kayıtlı fotoğraf, video gibi dosyaları bulmak iOS 9 ile birlikte daha kolay. Ana sayfanızı sola kaydırıp arama yapmanız yeterli. 

Haberler (News)

İlgilendirğiniz haberlere News uygulaması ile çok daha kolay ulaşabileceksiniz. Haberler sizin ilgi alanınıza göre önerilecek  ve fotoğraf, animasyonlar gibi interaktif dosyaları da destekleyecek.

Gelişmiş haritalar

iOS 9 ile birlikte haritalar daha çok işinize yarayacak. Otobüs, metro ve vapur gibi toplu taşıma araçları için talimatlar içeriyor. Haritalar yakındaki restoranlar, mağazalar ve etkinlikleri bulmanızı da kolaylaştırıyor.

QuickType klavye

iOS 9’da mesajlaşmayı sevenler için de güzel bir haber var. Yeni kısayol çubuğu ile mesaj yazmak daha hızlı ve kolay.

Split View

Ekranın ikiye bölünmesi Samsung note’lardan bildiğimiz bir özellik olmasına rağmen iOS 9’da yeni bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede tek bir ekranda iki farklı işlemi aynı anda yapabileceksiniz.

Son olarak hali hazırda iOS 8’i destekleyen tüm cihazların iOS 9’u da desteklediğini belirtelim.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)