iOS 9 Beta Sürümü Nasıl Yüklenir?

iOS 9 Beta Sürümü Nasıl Yüklenir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Apple tarafından tahmini olarak 25 Eylül’de kullanıcılara sunulması beklenen iOS 9’un,  ilk kez değişiklik yapılarak beta testleri herkese açık olarak başlatıldı. Apple daha önce iOS 9 açık testlerinin başlatılmasına yönelik Temmuz ayı için söz vermişti. 

Apple kullanıcıların tümü artık iOS 9 Beta’yı indirerek kullanmaya başlayabilir. Açık testlerdeki amaç ise, kullanıcılardan geri bildirim toplamak ve eksikleri bu şekilde giderebilmek.

Peki iOS 9 Beta sürümünü nasıl yükleyeceksiniz? İşte yapmanız gerekenler:

İlk olarak beta sürümüne geçmeden önce tüm cihazınızdaki tüm verilerinizi iTunes ile yedeklemenizi tavsiye ederiz. Bunun için cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes'u açın. Kenar çubuğunda yer alan Özet'i tıklayın ve açılan sayfada “Şimdi Yedekle” butonuna tıklayın. Yedekleme işlemi sona erdiğinde  iTunes>Terichler >Aygıtlar yolunu izleyip, Ctrl tuşuna basılı tutarak aldığınız yedeklemeyi tıklayın ve arşivleyin. Böylece bir önceki sürüme geri dönmek istediğinizde karşılaşabileceğiniz sorunlar ortadan kalkacaktır. 

Şimdi gelelim beta sürümünü yüklemeye. Öncelikle iOS 9 Beta sürümünün yer aldığı beta.apple.com adresine giriş yapmalısınız. Beta yazılım programına kaydolmak için var olan Apple kimliğiniz ile oturum açmanız gerekiyor. Bu işlemin ardından iOS sekmesinde yer alan enroll your iOS Device bağlantısına tıklayarak cihazınızı kaydedin. 

Bir sonraki adım için tıklayın.(https://beta.apple.com/sp/betaprogram/)  Karşınıza çıkan sayfanın sizi yönlendireceği şekilde adımları izleyerek cihazınıza gerekli profili yükleyin.

Son olarak iOS cihazınız üzerinden Ayarlar >Genel>Yazılım Güncelleme yolunu izleyerek iOS 9 Beta yükleme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)