iOS 10‹un Öne Çıkan Özellikleri

iOS 10’un Öne Çıkan Özellikleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

WWDC 2016 etkinliğinde Apple, iOS 10’u görücüye çıkardı. iPhone 5 ve sonrası sürümlerde kullanılabilecek olan iOS 10’un öne çıkan özelliklerini sizin için bir araya getirdik. Herkese açık olacak olan Beta sürümünün Temmuz ayında yayınlanacağını da belirtmeden geçmeyelim. 

Anılarınızı tazeleyin

iOS 10 ile Memories’de var olan fakat unuttuğunuz fotoğrafları sizlere hatırlatılıyor. Böylece zaman zaman arşivdeki fotoğraflarla anılarınızı tazeleyebilirsiniz. Memories, bütün fotoğraf ve videoları tarayarak etkinlikleri, yolculukları ve kişileri bulup bunları karşınıza çıkarıyor. Yani yüz tanıma sistemi ile aileniz ya da arkadaşlarınızdan oluşan bir anı albümü oluşturuyor. Memory; müzik, film adı ve slaytlara sahip bir film olan Memory Movie’yi de içinde barındırıyor. 

Yeni kilit ekranı

Yenilenen kilit ekranındaki değişiklikler ağırlıklı olarak iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’a yönelik. Bunun nedeni ise o modellerin 3D Touch teknolojisine sahip olmaları. Kilit ekranındaki 3D Touch entegrasyonu ile mesajları yanıtlamak, e-postaları görüntülemek, takvime ulaşmak kilit ekranından doğrudan mümkün. Ayrıca tüm bildirimler artık tek bir dokunuşla silinebiliyor. Kilit ekranındaki çarpıcı bir özellik de, gelen bildirime bakmak için kilidi açmadan telefonu kaldırarak görmenizi sağlayan “Uyandırmak için kaldır” özelliği.

Eğlenceli SMS’ler

iOS 10 ile artık mesajlar da daha eğlenceli. Animasyonlu mesajlarla ve el yazınız ile oldukça anlamlı ve eğlenceli mesajlar gönderebilmeniz mümkün. Mesajlar uygulamasından çıkmadan sohbete etiket ekleme, GIF’leri kişiselleştirme, fotoğrafları düzenleme gibi imkanlar sunuyor.

Mesajlaşırken de artık emoji aramak gerekmiyor. Yazdığınız mesajda Emoji kullanmak istediğiniz kelimelere dokunmanız yeterli olacak. Örneğin; Akşam dondurma yiyelim mi? Yazdığınızda dondurma kelimesine dokunduğunuzda kelime dondurma emojisine dönüşecek. 

Yenilenen Apple Music

Apple Music, yepyeni tasarımı ile her açıdan kolaylık sağlayan bir müzik deneyimi sunuyor. Uygulama içerisinde dolaşmak ve yeni müzikler keşfetmek oldukça basit hale geliyor. Ayrıca kütüphanedeki şarkılar için şarkı sözü ekliyor. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)