iOS 10.3 İle Hangi Önemli Yenilikler Geldi?

iOS 10.3 İle Hangi Önemli Yenilikler Geldi?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Apple, iOS 10.3 beta sürümünü kullanıma açtı. iOS 10.3 beta sürümü sadece iOS 10 güncellemesi alabilen Apple cihazlara açıldı.

Beta sürümünden yola çıkarak sizler için iOS 10.3 ile gelecek olan yenilikleri yazımızda sıraladık. 

Apple ID ayarlar profili

Ayarlar ekranına artık yeni bir profil eklenmiş. Ayarlar ekranının en tepesinde yer alan bu profil ile artık Apple kimliğinize, iCloud hesabınıza, App Store ve iTunes’a ulaşabilir. Çeşitli ayarları buradan değiştirebilirsiniz. O alanda bulunan profil resminize dokununca karşınıza Apple Kimliği menüsü çıkıyor. Apple kimliğinde isim, telefon numarası, kredi kartı bilgileri gibi bilgiler yer alıyor. Aynı zamanda  iCloud hesap ayrıntılarınız, iTunes ve App Store ayarları ve de son olarak Apple hesbınıza bağlı olan tüm cihazlar burada listeleniyor. 

iCloud Alanı

iCloud’la ilgili oldukça güzel bir yenilik karşımıza çıkıyor. Az önce bahsetmiş olduğumuz Apple kimliği menüsünden ulaşabileceğiniz iCloud’da artık saklama alanını görebilmeniz mümkün. Farklı renklerler detaylandırılmış bir grafik ile verilerinizin ne kadar alan kapladığını, ne kadar boş alan olduğunu görebilirsiniz. İsterseniz de “Alanı Yönet” menüsünden çok daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. 

App Store’un değişen yorum sistemi

Gelen yenilikle App Store’da kullanıcı yorumlarına artık geliştiricilerin de yanıtları eşlik ediyor. 

Apple dosya sistemi

Apple baştan beri kullandığı HFS+ dosya sistemini değiştirdi. Tüm Apple cihazlarda kullanılacak olan yeni dosya sistemi ile veriler daha iyi korunak ve sistem çok daha hızlı çalışacak.

AirPods'umu Bul

iOS 10.3 güncellemesiyle birlikte, tamamen kablosuz olan Apple’ın yeni kulaklığı AirPods’un yerini kolayca bulabilirsiniz. iPhone’u Bul özelliği ile AirPods’unuzun tam konumunu görebilirsiniz. 

SiriKit

Akıllı asistan Siri de yepyeni özellikler kazanmış. Haritalar uygulamasında mevcut konumun hava durumunu görmesi, iCloud analizlerinin paylaşılabilmesi, iPad için tek elle yazma imkanı tanıyan klavye düzeni gibi yenilikler mevcut.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)