Instagram‹da Görmek İstemediğiniz Reklamları Engelleyin

Instagram’da Görmek İstemediğiniz Reklamları Engelleyin
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

En popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram’da Facebook satın almasından sonra sponsorlu paylaşımlar yani takip etmediğiniz hesapların reklam içerikli gönderilerini gösterme özelliği eklendi. Herhangi bir marka, Instagram hesabını takip etmeseniz bile Facebook platformu üzerinden sizi hedefleyerek ilgilenebileceğinizi düşündüğünüz gönderileri anasayfanızda gösterebiliyor.

Her zaman ilgilenebileceğiniz gönderiler olmayacağı gibi artık tekrar tekrar görmek istemediğiniz sponsor içerikli paylaşımları tekrar görmemek üzere engelleyebilmeniz mümkün. 

Tekrar görmek istemediğiniz paylaşım ile karşılaştığınızda, gönderinin üstündeki seçenekler ikonuna dokunun, çıkan seçeneklerden Reklamı gizle’yi seçin.

Bu reklamı neden görmek istemiyorsun? diye bir soru ile karşılaşacaksınız. “Beni ilgilendirmiyor”, “Çok sık görüyorum” ve “Uygunsuz” diye 3 tane seçenek göreceksiniz. Bu seçeneklerden size uygun olanı seçin. İşlem bu kadar!

Bu işlemi yalnızca o gönderi için yapmış olacaksınız. Yani aynı markaya ait farklı bir reklam içerikli gönderi ya da farklı bir markaya ait bir gönderi size sponsorlu olarak gösterilmeye devam eder. Ne yazık ki tüm reklamların gösterilmesini engelleyebileceğiniz bir yöntem henüz mevcut değil.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)