Instagram‹da Gönderi Zamanlama Nasıl Yapılır?

Instagram’da Gönderi Zamanlama Nasıl Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Facebook ve Twitter gibi popüler sosyal paylaşım platformlarında gönderi zamanlama seçeneği bulunuyor. Nedir bu gönderi zamanlama? Yani paylaşacağınız gönderiyi daha önceden belirleyip, istediğiniz zamanda paylaşılması anlamına geliyor. 

Instagram’ın kendi bünyesinde ise ne yazık ki hala bu özellik yok. Ancak Buffer sosyal medya aracını kullanarak Instagram’daki paylaşımlarınızı da ileriye dönük zamanlayabilirsiniz. 

Buffer nedir?

Buffer hem Android cihazlarınızda hem de iOS cihazlarınızda ücretsiz olarak indirip, kullanabileceğiniz bir sosyal paylaşım uygulamasıdır. Buffer sayesinde tüm sosyal medya hesaplarınızı tek bir alandan yönetmeniz mümkün hale geliyor. Buffer ile tüm sosyal medya hesaplarınız için gönderi zamanlaması yapabilirsiniz. Ayrıca Buffer, sizlere her sosyal medya platformu için yoğun olan zamanları gösterir. Yani paylaşım yapmanız gereken en iyi zamanı belirleyerek daha fazla etkileşim alabilirsiniz. 

Buffer ile Instagram’da nasıl gönderi zamanlanır?

Öncelikle uygulamayı indirip bir hesap oluşturmanız gerekli. Sonrasında ise Buffer üzerinden kendi Instagram hesabınıza giriş yapmalısınız. 

Instagram hesabınız açıldığında karşınıza çıkan pencerenin sağ altında bulunan “kalem” simgesine dokunarak paylaşacağınız fotoğrafı hazırlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra, "Schedule" butonuna dokunarak fotoğrafın paylaşılmasını istediğiniz tarihi ve saati seçebilirsiniz. İşte hepsi bu! Artık gönderiniz ayarladığınız zamanda otomatik olarak paylaşılacaktır. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)