Instagram ve WhatsApp‹a Grup Aramaları ve Sticker Özelliği Geliyor

Instagram ve WhatsApp’a Grup Aramaları  ve Sticker Özelliği Geliyor
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iOS ve Google Play’de popüler uygulamalar arasında yer alan WhatsApp Messenger ve Instagram uzun zaman önce Facebook çatısı altında toplanmıştı. O zamandan sonra Facebook ekibi geliştirdiği tüm özellikleri iki uygulama üzerinde de kullanabileceği şekilde tasarlamaya başladı. 

Facebook tarafından düzenlenen F8 geliştiriciler konfreransında WhatsApp Messenger’a Grup içinde 4 kişiye kadar görüntülü ve sesli konuşma ve 3. parti uygulamalar aracılığı ile Sticker desteği ekleneceğini duyurdu. Skype, Google Hangouts gibi uygulamalardan aşina olduğumuz Grup Chat özelliği WhatsApp Grup mesajlaşmalarını başka boyutlara taşıyabilecek gibi görünüyor.

Instagram için ise Video Chat özelliği direkt mesajlaşma penceresinden erişilebilecek şekilde çalıştırılacak. Video Chat hem bireysel hem de grup sohbetlerinde kullanılabilecek.

Facebook resmi olarak Grup Chat’te kaç kişiyi destekleyeceğini açıklamamış olsa da F8 Geliştiriciler konferansı tanıtımında kullandığı görsellere göre maksimum 4 kişiye kadar görüntülü ve sesli arama destekleyeceğini söyleyebiliriz.

F8 Geliştiriciler konferansında Instagram için duyurusu yapılan bir diğer geliştirme de Hikayeler özelliğinin GoPro ve Spotify’dan direkt olarak kullanılabileceği oldu. Bu geliştirme sonrasında GoPro’dan çektiğiniz bir görüntüyü ve Spotify’da o an dinlediğiniz bir müziği ekran görüntüsü almadan direkt olarak Instagram hikayenizde paylaşabilmenizi sağlıyor.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)