Instagram Uygulamasını Kullanırken Veri Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Instagram Uygulamasını Kullanırken Veri Tasarrufu Nasıl Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Çok sık Wi-Fi kullanmıyorsanız, özellikle 4.5G teknolojisinden sonra internet paketleri daha hızlı tükenir hale geldi. Özellikle fotoğraf ve video içerikli uygulamalar çok fazla veri tüketimine neden oluyor. Facebook ve Instagram’ın bu uygulamaların başında geldiğini söyleyebiliriz.

Instagram’da herhangi bir sayfayı açtığınız anda gördüğünüz tüm video ve fotoğraflar aslında arka planda yapılan bir istekle mobil veri harcıyor ve yükleniyor. Yani uygulamanın anasayfasını açıp, aşağılara doğru hızlıca inseniz bile bakmadığınız fotoğraflar ve videolar için bile internet verisi kullanılıyor.

Wi-Fi haricinde mobil verinizle Instagram’ı kullandığınızda nasıl daha az veri tüketeceğinizi birkaç adımda anlatacağız;

-Instagram uygulamasını açın ve Profilim sayfasını ziyaret edin

-Alt alta iç nokta (Ayarlar) sayfasını açın

-Bu sayfada “Hücresel Veri Kullanımı” menüsünü ziyaret edin

-Karşınıza “Varsayılan” ve “Daha Az Veri Kullan” olmak üzere iki seçenek gelecek. Uygulama kurulduğunda otomatik olarak Varsayılan seçili olur. Daha az veri kullan seçeneğini seçin ve geri gidin.

Bu işlemi yaptıktan sonra Instagram’da fotoğraf ve videoları görüntülerken biraz yavaşlama farkedebilirsiniz. Bunun nedeni veri kullanımını aza indirmenizdir.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)