Instagram Profilinizi Güvende Tutun

Instagram Profilinizi Güvende Tutun
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Oldukça popüler olan sosyal medya uygulaması olan Instagram’ı kullanırken profilinizin daha güvenli olması için dikkat etmeniz gereken bazı konular var. Instagram profilinizi nasıl daha güvenli hale getirirsiniz, sizler için sıraladık. 

Profilinizi gizli olarak kullanın

Profilinizde paylaştığınız fotoğraf ve videoları sadece izin verdiğiniz kişilerin görebilmesi için profilinizi gizli konumda kullanmalısınız. Profilinizi gizlemek için Instagram’da “Ayarlar”a giderek “Hesap” alanında yer alan seçeneklerden “Gizli Hesap” özelliğini açın. Bu aşamadan sonra paylaştıklarınızı sadece hali hazırda takip edenler görebilecek. Daha sonra takip etmek isteyenlere ise izniniz gerekecek. 

Profilinize telefon numaranızı kaydetmeyin

Instagram gizlilik politikası gereği telefon numaranızın gizli tutulduğu söyleniyor. Fakat profilinizde yer alan telefon numarası profilinizin herkes tarafından rahatlıkla bulunmasına neden oluyor. Eğer özellikle isminizden farklı bir kullanıcı adı kullanıyor ve profilinizin herkes tarafından bulunmasını istemiyorsanız telefon numarası ekleme işlemini gerçekleştirmeyin deriz. 

Fotoğraflarınıza konum eklerken dikkatli olun 

Artık tüm hayatımızı neredeyse Instagram’da paylaşır olduk. Ancak ne yazık ki bu durum bazen kötü sonuçlar doğurabilir. Fotoğraflarınıza konum eklerken iki kez düşünmenizi öneririz. Özellikle evinizde kesinlikle konum bildirmemenizi tavsiye ediyoruz. Evinizden bildirdiğiniz konumlarla, kötü niyetli insanlar sadece sizin nerede oturduğunuzu öğrenmekle kalmıyor. Siz ailecek tatilde konum bildirirken hırsızlık için fırsat kolluyorlar. 

Güvenmediğiniz bağlantılardan uzak durun

Her zaman karşınıza Instagram’ın kendisinin sunmadığı hizmetleri sunduğunu iddia eden bağlantılarla karşılaşırsınız. “Sizi takip etmediği halde profilinize bakanları öğrenin” gibi. Bu tür bağlantıların genel amacı profilleri ele geçirmektir. Siz siz olun, güvenmediğiniz bağlantılara asla giriş yapmayın.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)