Instagram Mesajlarda Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram Mesajlarda Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram, yaptığı son güncelleme ile çok tartışılan bir yeni özelliğini yayınladı. Bu güncelleme ile birlikte, DM (mesaj) bölümüne “Son görülme” zamanı eklendi. Instagram mesajlara son girdiğiniz zamanın takipçileriniz tarafından görülmesini istemiyorsanız yapmanız gereken küçük bir ayar var.

Facebook’un sahip olduğu WhatsApp ve Messenger bu özelliği çok uzun zamandır zaten kullanıyordu. Bu iki uygulamada da olduğu gibi Instagram uygulamasında da bu özelliğin açılıp, kapatılabilir olması sağlandı. Instagram direkt mesaj ile sohbet ettiğiniz kişilerin çevrimiçi olma durumunuzu görmesini istemiyorsanız sırası ile şu adımları izleyin;

Instagram uygulamasını açın

-Profil simgesine ve ardından alt alta 3 nokta (Ayar) simgesine dokunun.

-Ayarlar başlığı altındaki “Hareket Durumunu -Göster” seçeneğini bulun ve yanındaki butona dokunarak kapatın.

Bu işlemden sonra en son ne zaman aktif olduğunuz, takipçiniz olsun ya da olmasın mesajlaştığınız hiç kimse ile paylaşılmayacak. Ancak bu özelliği kapattığınız için siz de kimsenin son çevrimiçi olduğu zamanı göremeyeceksiniz.

Yukarıdaki basit ayarı yaparak “Şu an Aktif”, “Bugün aktifti”, “1 saat önce aktifti”,”24 saat aktif” gibi zaman aralıkları kullanılarak mesajlaştığınız kişiler ile paylaşılan bu özelliğini kapatabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (401)
Ürün İnceleme (30)