Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Son dönemin en popüler fotoğraf paylaşım uygulamalarından biri kuşkusuz Instagram. Ne kadar popüler olsa da kullandığınız Instagram hesabınızı bir sebeple silmek isteyebilirsiniz. 

Peki, Instagram hesabını kalıcı olarak silmek mümkün mü? Cevap; evet. Instagram hesabınızı dilediğiniz zaman kalıcı olarak silebilirsiniz. Bu işlemin detaylarını yazımızın devamında okuyabilirsiniz. 

Öncelikle fotoğraflarınızı saklayın

Instagram uygulaması adeta kullanıcılar için fotoğraflı bir günlük, anı defteri haline geliyor. Gezdiğiniz yerler, yediğiniz yemekler, neredeyse yaşadığınız her anın fotoğrafı Instagram’da saklı. Hatta çoğu kullanıcı, Instagram’da yer olan fotoğraflarını başka bir alanda saklanmıyor. Bu nedenle uygulamayı kalıcı olarak silmeden önce oradaki tüm fotoğraflarınızı saklamak isteyebilirsiniz. 

Bunun için http://instaport.me/ adresine tıklayarak web tabanlı bir uygulama olan Instaport’tan yararlanabilirsiniz. Sayfayı açtığınızda karşınıza 3 aşamadan oluşan pencereler çıkıyor. Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapın, sonrasında indirmek istediğiniz fotoğrafları seçin, ve son olarak seçilen fotoğrafları bilgisayarınıza indirin. 

Fotoğraf seçimi aşamasında; beğenilme durumuna, tarih aralığına ya da kullanılan etikete göre gibi birçok filtreyi de kullanabilirsiniz. 

Hesabınızı silin 

Öncelikle şunu belirtelim; Instagram artık vereceğimiz link dışında hesap silme işlemine ulaşmayı engelliyor. Yani hesabınızı silmek isterseniz Instagram sizi hesabı geçici olarak dondurmanız için bir sayfaya yönlendiriyor. Ancak aşağıda yer alan linke tıklayarak, bilgisayarınızı kullanarak  Instagram hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. 

Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmek için (https://instagram.com/accounts/login/?next=%2Faccounts%2Fremove%2Frequest%2Fpermanent%2F) tıklayın. Bu link dışında şimdilik silme işlemi için başka ulaşım yolu yok. Linke tıkladığınızda Instagram hesabınız açık değilse giriş yapmanız gerekecek. Sonrasında hesabınızı neden silmek istediğinize dair bir seçenek seçip, şifrenizi tekrar girin. 

Son olarak “Hesabımı kalıcı olarak sil” butonuna tıklayarak hesabınızı silebilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)