Instagram Albüm Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram Albüm Özelliği Nasıl Kullanılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Her geçen gün kendini yenileyen Instagram, güncellemelere doymuyor. Son olarak canlı yayın güncellemesi yaparak oldukça ilgi gören özelliği ile Instagram zirvede kalmaya devam ediyor. 

Instagram, en yeni güncellemesi ile kullanıcılarına albüm özelliğini sundu. Albüm özelliği ile çoklu fotoğraf yükleyebileceksiniz. Aslında bu özelliği sponsorlu paylaşımlarda uzun zamandır görüyorduk ancak kullanıma açılmamıştı. 

Instagram 10.9 sürüm güncellemesi beraberinde gelen özellik, Android ve iPhone için kullanılır halde. Şimdi bu yeni özelliği inceleyelim.

Instagram albümü nasıl oluşturulur?

Bu özellik bir konsepte ait birçok fotoğrafı tek tek yüklemek yerine tek bir karede toplamak için oldukça kullanışlı. Örneğin; hamilelik çekiminize ait fotoğraflar, bir seyahat fotoğrafları ve bunun gibi benzer içerikler barındıran fotoğrafları peş peşe yüklemek yerine artık tek karede toplayabilirsiniz. Tek bir gönderide en fazla 10 fotoğraf ve/veya video paylaşabiliyorsunuz. Paylaştığınız gönderide gösterilen kare ilk eklediğiniz fotoğraf ya da video gösteriliyor. Devamını görmek isteyenlerin ise sağa-sola kaydırma yaparak diğer fotoğraf videoları görüntülemeleri mümkün. 

Albüm oluşturmak ise gayet basit. Instagram'a çoklu fotoğraf yüklemek isterseniz tek yapmanız gereken tıpkı her zaman olduğu gibi yeni gönderi oluşturma ekranına gelmek. Sonrasında ekranın sağ alt köşesinde yer alan iç içe kare (-sadece ilk yüklemeler için- Birden Fazla Seç yazılı kare simgesine) dokunarak galeriden en fazla 10 olmak üzere, yüklemek istediğiniz fotoğraf ve videoları seçmek. Bu işlemin ardından isterseniz filtre uygulayabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)