İlk kez Android Cihaz Alanların Bilmesi Gereken Önemli Bilgiler

İlk kez Android Cihaz Alanların Bilmesi Gereken Önemli Bilgiler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefon almak için bütçe ayırmış olmanız aslında yetmiyor. Hangi telefonu alacağınızı da iyi belirlemek gerekiyor. Bu yazımızda özellikle Android işletim sistemli bir akıllı telefon almak isteyenlerin ya da yeni alanların bilmesi gereken daha doğrusu Android telefon ile yapmamanız gerekenleri sıraladık.

Google Play Store’dan farklı bir yerden uygulama yüklemeyin

Andorid’in açık kaynak kodlu olması dolayısı ile birçok farklı uygulamayı telefonunuza kurmak eğlenceli görünebilir ancak, üçüncü parti uygulamalarından olabildiğince uzak durmanızı öneririz. Özellikle yükleme yapmak istediğinizde site sizi Google Play’e yönlendirmiyorsa, yüklemek istediğiniz uygulamanın Google Play tarafından güvenlik kriterleri uygun bulunmamış demek olabilir. Güvenliğiniz için muhakkak Google Play Store’u tercih etmelisiniz.

Güncelleme almayan telefonları tercih etmeyin

Android işletim sistemi her yıl güncellense de bu güncellemeler cihazlara göre değişiklik gösteriyor. Belirli markaların güncelleme alıp almayacağı belli ancak bazı markalar bu konuda sürüncemede kalabiliyor. Bu nedenle Android cihaz alırken özellikle güncelleme konusunu araştırmanızı tavsiye ederiz.

Güvenlik uygulamaları kullanın

Öncelikle telefonunuzda muhakkak kilit ekranı kullanın. Telefonunuz kaybolduğunda, nerede olduğunu bulabilmek için yazılımlar mevcut. Muhakkak bu yazılımlardan birini kullanın.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatan uygulamaları kullanmayın

Arka planda çalışan uygulamaları kapattığı söylenen uygulamalar maalesef hiçbir işe yaramıyor. Android işletim sistemi zaten uygulamaları kendisi yönetebiliyor. Neyin, ne zaman çalışacağına belirli bir algoritma ile karar verebiliyor. Bu nedenle bu tarz uygulamalar oldukça gereksiz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)