İkinci El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci El Telefon Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

İkinci el bir akıllı telefon alırken dikkat etmeniz gereken bir çok nokta vardır. Bu yazımızda dikkat etmeniz gereken noktalardan bahsedeceğiz.

Fiyattan, arızaya, garanti durumundan, IMEI numarasına kadar bir çok unsuru göz önünde bulundurmanız gerektiğini unutmayın.

Fiyat önemli

İkinci el cihaz almadan önce aynı ayardaki bir çok cihazın fiyatına bakın ve ortalamasını alın. Tercihinizin ortalama fiyatlı telefonlar olmasında fayda var. Ortalama fiyatı bulduktan sonra diğer detayları incelemeye başlayın.

Cihazın arızası var mı?

Cihazın sağlam görünmesi önemli ve satın almadan önce varsa geçmiş arızalarını öğrenmelisiniz. Bu sayede cihazın kronik bir arızasının olup olmadığını öğrenmek için şansınız olabilir. 

Garanti durumu

Genellikle cihazlar 2 yıl garantilidir. Tercih edeceğiniz cihazın garanti süresinin kalıp kalmadığını öğrenin. Garantisi devam eden cihazlar tercih sebebiniz olabilir.

IMEI Numarası

IMEI numarası sayesinde satın almayı düşündüğünüz cihaz ile ilgili bir çok detaya ulaşabilisiniz. Satın almayı düşündüğünüz telefonun IMEI numarasını öğrenin ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu üzerinden sorgulayın.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)