Hatalı Şifre Girişi Sonrası Kilitlenen Android Telefonlar Nasıl Açılır?

Hatalı Şifre Girişi Sonrası Kilitlenen Android Telefonlar Nasıl Açılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android telefonunuz var ve telefon şifrenizin desen ya da parolasını unuttunuz mu? Acaba o muydu, bu muydu derken bir de baktınız ki hatalı giriş denemeleri nedeniyle telefonunuz kitlendi. Sizler için, böyle bir durumda kilitlenen Android telefonunuzu nasıl açabileceğinizi bu yazımızda detaylı bir şekilde paylaştık. 

Kitlenen telefonunuzu açmak için telefonunuza wipe işlemi (bir nevi format) yampanız gerekiyor. Bu işlemi yaptığınızda tüm verilerinizi kaybetmiş olacaksınız. Ancak SD kartınız var ve kartta veriler yer alıyorsa en azından onları garantiye almanız için, wipe işlemi öncesinde SD kartı çıkarmanızı öneririz. 

Kilitli Android cihazı açmak için sırasıyla şunları yapın;

-Android cihazınızı kapatın. 

-Cihazınızın kapandığından emin olunca ses açma ve güç tuşlarına aynı anda, bir süre basılı tutarak cihazınızı açın. 

-Bu durumda karşınıza Android Recovery menüsü çıkacak. Bu moddayken cihaza wipe işlemi uygulayın. (Ancak ekranda çıkan seçenekleri dokunmatik olarak seçemezsiniz. Seçimleri yapmak için sadece ses ve güç tuşu çalışır. Aşağı inmek için ses kısma, yukarı çıkmak için ses açma ve bir şeyi seçmek için güç tuşuna basmalısınız.) Tuşları kullanarak ekranda wipe data reset ya da facrorty reset seçeneğini seçin. 

-Daha sonra çıkan ekranda “yes” seçeneğini seçin.

-Sonrasında cihazınızı kapatın. Bu durumda wipe işlemi gerçekleşmiş olacak. Artık cihazınızı açıp normal bir şekilde kullanabilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)