Hafıza Kartını Görmeyen Android Telefon İçin Ne Yapılmalı?

Hafıza Kartını Görmeyen Android Telefon İçin Ne Yapılmalı?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sistemi yüklü akıllı telefon ya da tabletinizde çeşitli problemler yaşayabilirsiniz. Fakat Android yüklü cihazlarda en sık yaşanan sorunlardan biri ek depolama alanı sağlayan hafıza kartı hatalarıdır. Birçok Android telefon kullanıcısı telefonun dahili alanı yeterli olmadığından micro sd harici kartla depolama alanını genişleterek daha fazla video, fotoğraf ve müzik dosyası barındırma ihtiyacı duyuyor.

Cihazınız taktığınız hafıza kartını görmüyorsa çözümü için birkaç çözüm yolu uygulamanız gerekebilir. Bu yazımızda bu sorun ve çözüm yollarından bahsedeceğiz.

Telefonunuza daha önce hiç kullanılmamış bir hafıza kartı taktıysanız ve bu durumda cihazınız kartı tanımıyorsa ilk seçenek olarak karta format atmayı yani biçimlendirmeyi deneyebilirsiniz.

Cihazınızda Ayarlar > Depolama menüsünden formatlama işlemini yapabilirsiniz. Eğer cihazınızdan bu işlemi yapamıyorsanız kartı bilgisayarınıza takarak da formatlama işlemini yapabilirsiniz.

Her zaman kullandığınız hafıza kartınızı bir anda görmemeye başladı ise, büyük ihtimalle veri yazma sorunu yaşıyorsunuz demektir. Bu durumda önemli olan hafıza kartınızdaki verileri kaybetmek isteyip, istemeyeceğinizdir. Veriler önemli değilse formatlamanız yeterli olabilir. Ancak karttaki verileri kurtarmanız gerekiyorsa kartınızı bilgisayarınıza takıp, sonrasında dosya kurtarma programları ile verilerinizi kurtarmayı deneyebilirsiniz.

Verilerinizi kurtardıktan sonra kartınızı formatlayabilir ve yeniden kullanmayı deneyebilirsiniz.

İşte kullanabileceğiniz bazı dosya kurtarma programları:

Glary Undelete, DataRecovery, Recuva, Wise Data Recovery. Dilerseniz siz de internette arama yaparak alternatif programlara erişebilir ve dilediğiniz bir tanesini kullanabilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)