Güvenliğiniz İçin İnternette Artık Bunları Yapmamalısınız

Güvenliğiniz İçin İnternette Artık Bunları Yapmamalısınız
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Herkesin bildiği gibi artık tam anlamıyla internet çağındayız. Büyük küçük herkes internet kullanabiliyor. Tabi ki teknolojinin yaygınlaşması, interneti vazgeçilmez bir şekilde hayatımıza sokmamız hayatımızı büyük oranda kolaylaştırıyor. Ancak ne yazık ki her daim kötü niyetli insanlar var ve artık güvenliğiniz için internette aşağıda sayacağımız şeyleri yapmamanız gerekiyor. Her zaman tedbirli olmakta yarar var diyoruz ve sizin için yapılmaması gerekenleri sıralıyoruz. 

Kolay parolaları tercih etmeyin

Parola seçerken başkalarının çok kolay tahmin edebileceği parolaları kesinlikle kullanmamalısınız. Örneğin; Doğum gününüz, evlilik yıl dönümünüz, çoçuklarınızın adı, tuttuğunuz takım gibi gibi bilgiler artık tüm sosyal medya hesaplarında yer aldığından, bu tarz parolalardan kesinlikle sakınmalısınız. 

Farklı hesaplar için tek tip parola kullanmayın

Her hesap için farklı parola oluşturmalısınız. Bunun nedeni ise her hesabı ayrı ayrı güvenceye almaktır. Yani diyelim ki e-posta şifreniz çalındı/kırıldı. O e-posta adresiniz ile aynı şifreyi taşıyan diğer tüm hesaplarınızda her an çalınabilir. En önemli hesaplarınızı her zaman için farklı güçlü parolalarla korumakta yarar var. Böylece çalınan hesabınızı da kolaylıkla geri alabilirsiniz. 

Ortak Wi-Fi bağlantılarına güvenmeyin

Kafeler, otobüsler, hava alanları gibi hemen her yerde sunulan ücretsiz Wi-Fi bağlantıları çok büyük risk taşıyor. Bunun nedeni ise kötü niyetli kişilerin diret olarak kurumun adıyla bir bağlantı oluşturabilmesi. Örneğin herhangi biri Atatürk Havalimanı Wi-Fi gibi bir isimle internet bağlantısı oluşturabilir. Ayrıca ne yazık ki bağlandığınız Wi-Fi sahte olmasa bile, gözü kapalı güvenilir demek değil. Bu durumda, bu tarz ortak Wi-Fi bağlantılarında kullanıcı adı ve şifre isteyen siteleri kullanmamak, bankacılık ve alışveriş işlemlerini yapmamak güvenliğiniz için şart. 

Konumunuzu paylaşmayın

Son yılların modası konum paylaşmak olsa da aslında bu durum hiç güvenli değil. Sizin evden uzakta, tatilde olduğunuzu bilmeleri bazı kötü niyetli kişilerin işine yarayacaktır. 

E-postanıza gönderilen linklere tıklamayın

Ne olduğundan emin olmadığınız linklere tıklamak hem bilgisayarınıza zarar verebilir hem de tüm bilgilerinizin, hesaplarınızın çalınmasına neden olabilir. Bu nedenle kesinlikle gerçekliğinden emin olmadığınız, şüpheli linklere tıklamayın.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)