Google Play Store‹da Yer Almayan Uygulamalar Nasıl İndirilir?

Google Play Store’da Yer Almayan Uygulamalar Nasıl İndirilir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android cihazlar, iOS cihazların olduğu gibi kapalı kutu değiller. Bu nedenle de Google Play Store’da yer almayan uygulamaları alabilme özelliğine sahipler. 

Örneğin; Google Play Store var olan bir uygulamayı daha sonra kaldırabilir ve bu durumda siz yine de uygulamaya ulaşmak isteyebilirsiniz. Ya da Play Store’a hiç girememiş olan bir uygulamayı indirmek isteyebilirsiniz. Peki bunun için ne yapılabilir?

Play Store’da yer almayan bir uygulamayı indirmenin yolu bu yazımızda gizli. 

Öncelikle dışardan uygulamaya yükleyebilmek için cihazınızı hazır etmeniz gerekiyor. Bunun için; Android cihazınızda, Ayarlar>Daha fazla>Güvenlik yolunu izleyerek “Bilinmeyen kaynaklar” seçeneğini aktif hale getirin.

Sonrasında Android uygulamaların kurulumunu ve dağıtımını sağlamak için kullanılan Android paket dosyalarını (APK) bulmanız gerekiyor. Ancak şunu belirtmeliyiz ki, APK dosyalarını güvenilir şirketlerden indirmeniz gerekiyor. Aksi halde cihazınıza virüs bulaşabilir. 

APK dosyasını indirdikten sonra uygulamayı açıp kurun. 

Bu sayede Google Play Store' da var olan ancak kırılmış uygulamaları ücretsiz indirebilir, Play Store’da olmayan geliştiriciler tarafından sunulan uygulamaları da elde edebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)