Google Play Store Dili Nasıl Değiştirilir?

Google Play Store Dili Nasıl Değiştirilir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon ya da tablet kullanıyorsanız Google Play Store’u kullanmıyor olamazsınız. Play Store kullanıcılarının en sık yaşadığı sorunlardan bir tanesi de kullandığı dil seçeneğinin bir güncelleme sonrasında değişmesi ve eski dile döndürülememesi. Örneğin Market diliniz Türkçe iken bir anda İngilizce mi oldu? Birkaç adımda kolayca market dilini değiştirebilirsiniz.

İlk olarak akıllı telefon ya da tabletinizden telefonunuzun menüsüne girin ve Ayarlar seçeneğine dokunun. Uygulamalar alt menüsüne girin ve burada listelenen uygulamalardan Google Play Store’u seçin. Uygulama detay sayfası açılacak. Ekranınızda Devre dışı bırak ve durdurmaya zorla seçeneklerini göreceksiniz. Sağ üstteki Menü (alt alta 3 nokta) ikonuna dokunun ve Güncellemeleri kaldır seçeneğine dokunun.

Bu seçeneği seçtiğinizde “bu uygulamayı fabrika sürümüyle değiştirmek istiyor musunuz' Tüm veriler silinecektir. Bu, çalışma profilleri olan kullanıcılar da dâhil olmak üzere cihazı kullanan tüm kullanıcıları etkiler” diye bir uyarı mesajı göreceksiniz. Bu aşamada Tamam seçeneğini seçerek Play Store’u tekrardan Türkçe olarak kullanmaya devam edebileceksiniz.

Daha önce kullandığınız Google Play Store dili Türkçe’den farklı bir dil ise bu işlemi yaptığınızda Play Store diliniz ilk haline geri dönecektir.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)