Google Play Açılmıyor, Ne Yapmalıyım?

Google Play Açılmıyor, Ne Yapmalıyım?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Birçok insan akıllı cihazların kolaylıklarından faydalandığı gibi bazen yaşanan hatalar nedeniyle de can sıkıntısına maruz kalabiliyor. Mobil dünyada yaşanan onlarca aksaklıktan biri de çok sık olmamakla birlikte zaman zaman Google Play’in çalışmaması. 

Android işletim sistemli bir cihaza sahipseniz ve Google Play’in çalışmaması durumuyla karşılaştıysanız yazının devamında bahsedeceğimiz adımları uygulayarak bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Peki neler yapılmalı? Adım adım yapmanız gerekenleri anlatacağız. Her adımdan sonra Google Play’in çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Belki de ilk adımda sorunu çözmüş olursunuz.

Önbelleği boşaltın

Önbellek, verilerin telefonunuzda geçici olarak tutulduğu bir bölümdür. Google Play’e girişte bir sorun yaşıyorsanız ilk olarak bu adımı denemenizi öneririz.

Önbelleği boşalmak için; Ayarlar>Daha fazla>Uygulama yöneticisi>Google Play hizmetleri>Önbelleği temizle yolunu izlemelisiniz.

Verileri silin

Özbelleği temizlemek işe yaramadıysa ikinci adım olarak verileri silin. Bunun için takip emeniz gereken yol; Ayarlar>Daha fazla>Uygulama yöneticisi>Google Play Store>Veriyi sil olmalıdır.

Verileri sildikten sonra Google Play’in başlangıçtaki haline döneceğini ve birçok kayıtlı verinin sileneceğini de belirtelim.

Güncellemeleri kaldırın

İlk iki adımdan sonra hala çalışmayan Google Play için yapılabilecek üçüncü şey Google Play Store’daki güncellemeleri kaldırmak. Bunun nedeni hatanın belki de son güncellemeden kaynaklanıyor olabilmesidir. 

Ayarlar>Daha fazla>Uygulama yöneticisi>Google Play Store>Güncellemeleri kaldır yolunu izleyerek üçüncü adımı uygulayabilirsiniz. Ancak bu adımdan sonra Google Play’in, telefonunuzu ilk satın aldığınızdaki versiyona düşeceğini bilmelisiniz.

İndirme yöneticisini aktif edin

Bilerek ya da bilmeyerek indirme yöneticisini pasif hale getirdiyseniz bu da Google Play’in çalışmasını engelleyen sebeplerden olabilir. 

Ayarlar>Daha fazla>Uygulama yöneticisi>Hepsi>İndirme Yöneticisi yolunu izleyerek ilgili sayfaya ulaşın. Sayfada eğer “Devre dışı bırak” yazan bir buton varsa zaten aktif demektir. Yoksa, “Etkinleştir” butonuna basmalısınız.

Google Play hesabınızı kaldırın ve tekrar kurun

Ayarlar>Hesaplar>Google yolunu izleyerek kullandığınız hesabın üzerine dokunun. Daha sonra karşınıza çıkan sayfada “Hesabı kaldr” butonuna dokunun. Böylece hesabınız tamamen kalkacaktır. 

Bu işlemden sonra cihazınızı yeniden başlatıp Ayarlar>Hesaplar>Hesap ekle>Google yolunu izleyerek yeniden hesabınızı ekleyin.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)