Google Fotoğraflara Yapay Zeka Desteği Geliyor

Google Fotoğraflara Yapay Zeka Desteği Geliyor
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Google I / O 2017 etkinliğinde duyurulan dikkat çekici yeniliklerden biri de Google Fotoğraflar uygulamasına gelen yapay zeka desteği oldu. Artık çektiğiniz fotoğrafları paylaşmanız konusunda yapay zeka devreye giriyor. Böylece fotoğraflarınızı daha hızlı ve rahat bir şekilde arkadaşlarınız ile paylaşabileceksiniz.

Yüz tanıma teknolojisi ile paylaşılacak kişi önerisi

Örneğin bir arkadaşınızın fotoğrafını çektiniz ya da bir arkadaşınızın da içinde olduğu bir fotoğrafınızı çektiniz. Sizin unuttuğunuz ya da farkında olmadığınız bu fotoğraf ya da fotoğrafları, arkadaşınızı yüzünden tanıyarak size paylaşım önerisinde bulunacak. Fotoğraflar’a dahil edilen yapay zeka sayesinde arkadaşlarınızda daha çok etkileşim içinde olun!

Paylaşılan kütüphaneler özelliği

Paylaşılan Kütüphaneler menüsünü ziyaret ettiğinizde akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde bulunan fotoğrafları arkadaşlarınıza yapay zeka sayesinde kolay ve daha hızlı bir şekilde paylaşabileceksiniz. 

Bu özellik ile birlikte, bir paylaşım havuzu da oluşturabiliyorsunuz. Bu paylaşım havuzunda bulunan kişiler de kendi fotoğraflarına rahatlıkla ulaşabilecekler.

Yapay zeka ile otomatik albüm oluşturma

Fotoğraf Kitaplığı olarak adlandırılan bu özellik ile Google sizi uğraştırmadan fotoğraflarınızı kategorilere ayırarak albümler oluşturuyor. Böylece telefonunuzla çektiğiniz binlerce fotoğraf ve videoyu zahmet etmeden albümlere atayabilir, dilediğiniz zaman kolayca bulabilirsiniz.

Google Lens

Bu özellik sayesinde telefonunuzun kamerası aracılığı ile nesneleri aratarak cihazınızın tanımasını sağlayabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)