Google Drive Android İçin İşinizi Kolaylaştıracak İpuçları

Google Drive Android İçin İşinizi Kolaylaştıracak İpuçları
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Bulut dosya depolama servisleri günümüzde işimizi oldukça kolaylaştıran servislerin belki de başında geliyor. Bulut depolama servisleri sayesinde fotoğraflarımızı, dosyalarımızı, videolarımızı, önemli belgelerimizi ve bunun gibi birçok şeyi bilgisayarımızda ya da disklerimizde yer kaplama derdi olmadan, internet üzerinde yedekleyebiliyoruz. 

Hem bilgisayarda hem de mobil cihazlar ile kullanım sağlayabildiğimiz bu servisler oldukça iyi hizmetler sunuyor bizlere.

Bulut depolama dendiğinde akla elbette ki ilk olarak Google Drive, Dropbox, OneDrive gibi isimler geliyor. Eğer siz Android cihazınız üzerinden Google Drive kullanıcısıysanız bu yazımızda sizlere yönelik ipuçlarını bulabilirsiniz. Bu ipuçları sayesinde belki de daha önce hiç kullanmadığınız ama çok seveceğiniz hizmetleri kullanmaya başlayacaksınız.

Drive dokümanlarınızı e-posta ile gönderebilirsiniz

Gmail ile e-posta gönderirken ek göndermek için gerekli alana tıkladığınızda “Dosya ekle” yazısının hemen altında “Drive’dan ekle” seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklayarak Drive’da sakladığınız herhangi bir dokümanı e-posta ile gönderebilirsiniz.

Fotoğraflarınızı otomatik olarak Drive'a yedekleyebilirsiniz

Android cihazınız üzerinden Google Fotoğraflar uygulamasına girin ve sağ üs köşede bulunan otomatik yedeklemeyi açın. Bu durumda çekilen ve daha sonra çekeceğiniz tüm fotoğraflar Google Drive hesabınıza yüklenir. Bu da, fotoğraflarınızın cihazın hafızasından kullanmamasını sağlar. 

Dokümanlarınıza resim ekleyebilirsiniz

Dokümanlarınıza galerinizde var olan ya da o anda kamera ile çekeceğiniz bir fotoğrafı eklemeniz mümkün. Bunun için; ilgili doküman üzerindeyken sağ üstte yer alan artı işaretine dokunun. Daha sonra dilerseniz galeriyi dilerseniz kamerayı seçerek fotoğraf ekleyin.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)