Google Assistant Neden Siri‹den Daha İyi

Google Assistant Neden Siri’den Daha İyi
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Sanal asistan olarak dünyanın en popüler asistanı Siri olsa da Google Assistant en iyi sanal asistan olma ünvanını kazanıyor. Pratik kullanımı, çok kullanışlı ve hızlı olması gönülleri fetheden Google Assistant daha iyi olmasına karşılık hala popülerlikte Siri’nin önüne geçemiyor. 

Peki Google Assistant’ı Siri’den iyi kılan özellikler neler?

İngilizcesi çok daha iyi

Google Assistant’ın İngilizce bilgisi Siri’den çok daha iyi. Siri bazı aksanları anlamakta güçlük çekerken Google Assistant konuşulanı su gibi çözüyor. Hatta verilen komut yarım bırakılıp başka bir cümleye geçilse dahi, Google Assistant komutu algılıyor. 

Daha iyi cevap verebiliyor

Google Assistant, bulmada son derece başarılı. Bunun nedeni ise basit. Google arama motorunu etkili bir şekilde kullanan sanal asistanın, 70 milyardan fazla bilgiye sahip olduğuna ve hatta her geçen gün de bu bilginin arttığına ikna olmaz zor olmasa gerek. Bu nedenle dinleme konusunda başarılı olduğu kadar bulma ve cevap vermede de Siri’nin önüne geçiyor Google Assistant.

Çeviri özelliği

Google Assistant yine Google’dan almış olduğu özelliği ile öne çıkıyor. Kelime ve cümleleri istediğiniz dile çevirebilen Google Assistant bu konuda da bir adım önde.

Selfie çekme

Elbette Siri ile de selfie çekebilirsiniz fakat Google Assistant, bu konuda daha başarılı. Siri ile selfie çekebilmek için neredeyse tüm işlemleri kendiniz yapmalısınız. Yani kamerayı açmalı, ön kameraya geçiş yapmalı ve deklanşöre basmalısınız. Fakat Google Assistant ile selfie çekmek sadece tek bir komutunuzla gerçekleşiyor.Google Assistant, kamera uygulamasını sizin yerinize açıyor, ön kameraya geçiyor ve 3 saniye zamanlayıcı kuruyor. 

Bölgesel etkinlikler

Google Assistant telefonunuzun bulunduğu konuma ve saate göre etkinlik araması yapabiliyor. Yani katılabileceğiniz tüm sosyal etkinlikleri tek bir arama ile gerçekleştirebiliyorsunuz. 

Youtube videolarını bulma

Google Assistant elbette ki Youtube ile de uyumlu çalışıyor. Sadece komut vererek Youtube üzerinden dilediğiniz videoyu aratabilir, seyredebilir ve videolar arasında geçiş yapabilirsiniz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)