Facebook Messenger‹ın Bilmeniz Gereken Harika Özellikleri

Facebook Messenger’ın Bilmeniz Gereken Harika Özellikleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Facebook Messenger gün geçtikçe gelişiyor ve devleşiyor. Yepyeni özelliklerle kendini yenilemeye devam eden ve Facebooktan bağımsız olarak dikkat çekiyor. Hepinizin bildiği gibi Facebook sahibi olmasanız da Facebook Messenger’ı kullanabiliyorsunuz. Bu nedenle ona bağımsız, etkili, yenilikçi ve son derece popüler uygulama dememiz çok doğru olur. 

Peki Facebook Messenger’la neler yapılabilir? 

Yüz tanıma sistemini kullanarak fotoğraf paylaşımı 

Şu an için sadece Android telefonlarda çalışan bu özellik ile Messenger, arkadaşlarınızın var olan fotoğraflardan yüzlerini tanıyor ve bu şekilde albümden tek tek seçmek zorunda kalmadan mesajlaştığınız kişiye, içinde onun olduğu fotoğrafları gönderebiliyorsunuz. 

Spotify ile müzik paylaşımı

Hem grup hem de bireysel sohbetlerde kullanabileceğiniz bu özellik oldukça basit çalışıyor. Sohbet penceresinde, sağ alt köşede yer alan üç nokta işretine dokunarak arkadaşlarınız ile Spotify üzerinden müzik listenizi paylaşabilirsiniz. Bunun için önce Facebook Messenger’a Spotify uygulamasını entegre etmeyi unutmayın. 

Filtrelenmş mesajları görüntüleme

Arkadaşınız olmayan kişilerden gelen mesajlar Facebook tarafından filtreleniyor ve gösterilmiyor. Bu gizli mesajları görebilmek için Messenger uygulamasında sağ üst köşede yer alan insan ikonuna tıklayarak sırala Kişiler>Mesaj İstekleri>Filtrelenmiş İstekler yolunu izleyerek mesajları görebilirsiniz. 

Basketbol oynama

Evet, yanlış okumadınız. Facebook Messenger’ı kullanarak karşınızdaki kişi ile basketbol oynayabilirsiniz. Karşılıklı şut atarak yarışabileceğiniz bu oyunu oynayabilmek için; sohbet penceresi açıkken emojiler arasından basketbol topunu bularak kişiye göndermek. Böylece oyun başlayacaktır. 

Bildirimleri kontrol etmek

Sohbet için grup oluşturduktan sonra siz konuşmaya katılmasanız da bildirimler gelmeye devam eder. Ya da bireysel konuşmalarda bir süre bildirim almak istemeyebilirsiniz. Ancak bildirimlerin sesini kısmak, bildirimleri tamamen kapatmak veya belirli bir süre kapalı tutmak mümkün. Bunu yapabilmek için grup ya da kişinin adının sağ yanındaki ünlem işaretine dokunun ve  "bildirimler" seçeneğine ulaşın. Bu alandan gerekli ayarlamaları yapabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)