Facebook Messenger İçin İpuçları

Facebook Messenger İçin İpuçları
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Günümüzün en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan Facebook Messenger günden güne gelişiyor ve kullanıcı sayısı da git gide arıyor. Bizler de bu popüler uygulamanın bazı ipuçlarını, özellikle yeni kullanıcılar ile paylaşmak istedik. 

Gönderdiğiniz mesajın durumu 

Mesaj gönderdiğinizde gördüğünüz bu işaret mesajınızın gönderiliyor olduğunu gösterir.

Boş daire içinde görünen tik mesajınızın gönderildiği anlamına geliyor. 

Dolu daire içinde görünen tik işareti ise mesajınız okundu demek. Eğer daire içinde bir kişinin fotoğrafı yer alıyorsa o kişi mesajınızı okudu anlamına geliyor. 

Sohbet balonlarının kontrolü

Facebook Messenger uygulamasında yer alan sohbet balonu, uygulamayı açmadan da yani başka bir ekrandayken bile mesajlaşabilmenizi sağlıyor. Ancak elbette ki bazı kullanıcılar bu balonlardan hoşlanmıyor. Bu durumda bu özelliği kapatabilmeniz mümkün. 

Bunun için; ana ekranda anahtar ikonu şeklinde bulunan “Ayarlar”a tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada ise “Sohbet balonları” kısmına tıklamalısınız. Bu alandan sohbet balonlarını tamamen kapatabilirsiniz.

Bildirimlerin ve seslerin özelleştirilmesi

Uygulamada kullanılan bildirim ve sesleri isteğinize göre düzenleyebilirsiniz. Sesler üzerinde değişiklik yapabilir, dilerseniz kapatabilirsiniz. 

Bunun için yine ilk olarak “Ayarlar” sayfasına gitmelisiniz. Daha sonra “Bildirimler ve sesler” seçeneğine giderek karşınıza çıkan pencerede bir çok değişiklik yapabilirsiniz.

Sesli mesaj gönderme

Facebook Messenger ile yazılı mesaj, fotoğraf ve video göndermenin yanı sıra sesli mesaj da gönderip alabilirsiniz. 

Uygulama üzerinden sesli mesaj gönderebilmek için, mesaj göndermek istediğiniz kişinin sohbet sayfasını açın. Daha sonra mikrofon ikonuna tıklayın ve son olarak karşınıza çıkan kırmızı ses kaydetme butonunu kullanarak sesli mesajınızı gönderin. 

Facebook Messenger üzerindeki fotoğrafları galeriye kaydedin

Uygulama üzerinde mesajlaşırken aldığınız ya da gönderdiğiniz tüm fotoğrafları dilerseniz galeriye kaydedebilirsiniz. Böylece mesajlaşırken gönderilen ya da alınan fotoğraflara ulaşmak çok daha kolay olacaktır. 

Fotoğrafları otomatik olarak galeriye kaydetmek için, “Ayarlar”a tıklayın ve açılan pencerede karşınıza çıkan Fotoğraflar kısmındaki alanı işaretleyin.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)