Evinizdeki Wi-Fi Bağlantısını Güven Altına Alın

Evinizdeki Wi-Fi Bağlantısını Güven Altına Alın
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Evinizde bulunan Wi-Fi ağını yeteri kadar korumazsanız bu durum size sorun olarak dönebilir. Wi-Fi ağınıza sızan kötü niyetli şahıslar tüm kişisel bilgilerinizi ele geçirebilirler. Bunun gibi güvenlik sorunları yaşamamak için Wi-Fi ağınızı korumanız şart. Bu yazımızda Wi-Fi ağını korumak için yapmanız gerekenler yer alıyor. 

Hızlı kurulum kullanmayın

Hızlı kurulum ayarı ile çok kolay bir şekilde modeminizin ayarları otomatik olarak yapılır. Çok hızlı ve kolay gibi görünse de bu yöntemi kullanmak bazı sorunları beraberinde getirir. Modeminizin giriş bilgilerinizi bilmeniz gerekir.

Modem giriş bilgilerini değiştirin

Modemlerde genel olarak aynı kullanıcı adı ve parola kullanılıyor. Kötü niyetli kişiler elbette ki bunu biliyorlar. Bu kullanıcı adı ve parolaya ulaşmak sandığınızdan da kolay olduğu için, modem giriş bilgilerinizi biran önce değiştirmeniz gerekir. Seçeceğiniz kullanıcı adı ve parola ise size özel olursa çok iyi olur. 

Misafir Ağını Kullanın

Modeminiz eğer misafir ağını destekliyorsa kendi kullandığınız parolayı başkaları ile paylaşmanıza gerek kalmaz. Misafir ağını misafirlerinizle paylaşabilirsiniz. 

Modem arayüzünün internet erişimini kontrol edin

Modemlerin birçoğuna internet üzerinden erişiliyor. Bu özellik çok kullanışlı gibi görünse de aslında çok da güvenli değil. Eğer modeminizin arayüzüne internetten ulaşılabiliyor ve siz bu özelliği kullanmıyorsanız devre dışı bırakmanızı öneririz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)