Eski iPhone‹nunuza ve iPad‹inize Kurduğunuz iOS 10‹u Hızlandırın

Eski iPhone’nunuza ve iPad’inize Kurduğunuz iOS 10’u Hızlandırın
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iOS 10 geçtiğimiz hafta tüm kullanıcılar için resmen yayınlandı. Bununla beraber Apple’a kullanıcıları tarafından birçok hata raporlandı ve bunun sonucunda ara bir versiyonla bazı sorunlar hızlıca çözüldü. 

Ancak eski cihazlara kurulan iOS 10’daki yavaşlık sorunu hala devam ediyor. Özellikle iPhone 5 ve 5s kullanıcılarının hissettiği bu yavaşlık can sıkıcı olabiliyor. iPhone 6s/6s Plus kullanıcılarının iOS 10’da yavaşlık sorunu yaşamadığını söyleyebiliriz. Bu yazımızda eski cihazlarınızda iOS 10’u hızlandırma yöntemlerinden bahsedeceğiz.

Cihazınızda boş alan olmalı

En önemli yavaşlık sebebi saklama alanının fazlaca dolu olması. Ayarlar > Genel > Saklama Alanı/iCloud Kullanımı menüsünden Saklama Alanı için “Alanı Yönet” seçeneğinden cihazınızda yüklü uygulamaların ne kadar alan kapladığına bakın. Kullanmadığınız uygulamaları kaldırın ve cihazınızda yer alan özellikle videoları bir yere yedekleyin.

Arka planda uygulama yenileme özelliğini kullanmayın

Uygulamaları kullanmadığınız anlarda bile içeriklerin güncellenmesini/yenilenmesini çok önemsemiyorsanız bu özelliği mutlaka pasif duruma getirmelisiniz. Ayarlar > Genel > Arka Planda Uygulama Yenile özelliğini kapalı konuma getirin.

Otomatik indirmeleri kapatın

Bazı uygulamalar büyük boyutta güncellemeler alabiliyor. Uygulamalarınızın kullandığı alanların kontrolünüzün altında olmasını öneriyoruz. Ayarlar > iTunes Store ve App Store menüsünde Otomatik İndirmeler alt menüsünün altındaki Güncellemeler özelliğini pasif konuma getirin.

Kapat - Aç

Çok klasik bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Belirlediğiniz aralıklarda cihazınızı kapatıp açmanızda fayda var.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)