EQ Ayarı ile iPhone‹nunuzdan Çıkan Sesi Yükseltin

EQ Ayarı ile iPhone’nunuzdan Çıkan Sesi Yükseltin
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

iPhone’nunuzun hoparlörünü kullanarak müzik dinlemeyi tercih edenlerdenseniz ve daha yüksek sese ihtiyacınız varsa yapacağınız basit ayarlarla müzik dinlerken telefonunuzdan daha yüksek desibelde ses çıkışı alabilirsiniz.

Daha çok ses çıkışı için kablolu ya da Bluetooth’lu hoparlör tercih etmek yerine telefonunuzun ayarları ile oynayarak aldığınız ses çıkışını arttırmak isteyebilirsiniz.  Ancak bu ayarın Apple Music hariç diğer tüm müzik dinleme uygulamalarında çalıştığını belirtelim.

iPhone ya da iPad’inizden aldığınız sesi arttırmak için öncelikle;

Ayarlar menüsünü ziyaret edin

Müzik ayarlarına gidin

Çalma başlığı altındaki EQ seçeneğine dokunun

Karşınıza çıkan listeden “Geç Vakit” seçeneğini seçin ve menüden çıkış yapın. İşlem tamam!

Telefonunuzda donanımsal ya da yazılımsal bir sorun varsa ve bu nedenle ses çıkışınızda bir azalma varsa bu işlem sorunu çözmeyebilir. Yukarıda bahsettiğimiz ses arttırma yöntemi iOS işletim sisteminin sunduğu basit bir müzik çalma ayarı olarak geliştirilmiştir.

Ses çıkışındaki artığı test etmek için örneğin Spotify müzik dinleme uygulamasından bir şarkı çalarak aradaki farkı görebilirsiniz. 

Ayrıca sık dinlediğiniz bir müzik türü varsa EQ ayarları listesindeki diğer seçeneklerden dilediklerinizi seçerek de ses artışını test edebilir, kendinize ve dinlediğiniz müzik türlerine en uygun profili seçebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)