Dönüştürücü Kablo Ne İşe Yarar?

Dönüştürücü Kablo Ne İşe Yarar?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Televizyon sahibi olan herkesin mutlaka karşılaştığı bazı kablo çeşitleri vardır. Ancak her kablonun televizyonda bulunan giriş portlarına uygun olmadığı ya da televizyonların tümünün arkasında tüm bağlantı kabloları için uygun giriş bulunmadığı aşikar. İşte bu durumda devreye dönüştürücü kablo çeşitleri giriyor. Kablo girişlerini dönüştüren bu kablolar cihazlardaki uygun giriş portunun olmaması sorununu ortadan kaldırıyor. 

Dönüştürücü kablolar arasında en çok kullanılan HDMI to VGA kablo türüdür. Bu kablo HDMI girişi bulunmayan cihaz modellerinde bağlantı problemini tek bir aparat ile ortadan kaldırmayı sağlıyor. Bu yönüyle en çok tercih edilen çevirici kablo çeşitlerinden biri olduğu belirtilebilir. Ancak net bir görüntü elde etmek için kaliteli bir kablo çeşidini tercih etmek gerektiğini de belirtmek lazım. 

Dönüştürücü Kablolar Hangi Cihazlarda Kullanılır? 

Genellikle dönüştürücü kablo dendiğinde akla ilk gelen televizyon modelleri oluyor. Oysa bu kabloların aslında pek çok farklı cihaz için de kullanılabildiğini belirtmek lazım. Dönüştürücü kablo çeşitlerinin en çok kullanıldığı cihazları şu şekilde sıralayabiliriz: 

o Televizyon

o Bilgisayar

o Tablet

o Blu-ray player

o Monitör 

o Projektör 

Bu kablolar çift yönlü ve görüntü ile ses kablolarının içerisinde barındıracak şekilde üretiliyor. Özellikle yurt dışına gidenlerin söz konusu kablo çeşitlerine sıklıkla ihtiyaç duyduklarını belirtebiliriz. Çünkü bazı ülkelerde kullanılan cihazlar VGA girişli olabiliyor. Bu durumda dönüştürücü kablolar devreye giriyor ve ses ile görüntü problemi ortadan kalkıyor. Aynı zamanda fotoğraf ve video aktarımı gibi veri aktarımı yapılmasını olarak tanıyan dönüştürücü kablo çeşitlerinin de bulunduğunu bilmeyenler için aktaralım. Bu kablolarda veri aktarımının hem pratik hem de hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

Dijital ya da analog sinyalleri manuel bir şekilde av cihazlara aktaran HDCP uyumlu dönüştürücü kablo çeşitleri de mevcut. Aslında çevirici kablo olarak da adlandırılan bu kabloların pek çok farklı seçenek yelpazesi sunduğunu belirtebiliriz. İhtiyacı uygun olan kablonun temini ise internetten kolaylıkla yapılabiliyor. Görüntü ve ses kaybı yaşamamak için öncelikle ihtiyaç duyulan doğru ürünün temin edilmesi gerekiyor. Bununla birlikte kaliteli bir ürün seçimi yapılması da büyük önem taşıyor.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)