Çok Yaşanan Android Sorunları ve Çözümleri

Çok Yaşanan Android Sorunları ve Çözümleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefon alanında en yaygın kullanılan cihazlar Android cihazlar. Bunun nedeni ise her zevke, her bütçeye uygun bir Android cihazın piyasada var olması. Her zaman sayı olarak fazla olan şeylerde sorun da doğru orantılı olarak fazla olur. Android cihazlarda da durum böyle. 

Bu yazımızda Android cihazlarda en çok rastlanan ve önemli sorunlara ve çözümlerine yer veriyoruz. 

Android telefonunuz açılmıyorsa;

Aşağıdaki seçeneklerde bulunan tuşlara açılış logosu ekrana gelene kadar aynı anda basılı tutmanız gerekiyor. Her bir madde ayrı bir yöntemdir. 

-Ses artırma, ses azaltma ve güç tuşları
-Ses artırma ve güç tuşu
-Ses azaltma ve güç tuşu
-Ses azaltma veya arttırma ve home tuşu
-Ses azaltma veya arttırma ve kamera tuşu

Bu maddelerden herhangi biri ile servis modu aktifleşecektir. Bu durumda “Normal Boot” seçeneğini seçin ve telefonunuzu açın. 

Sistem arayüzü duruyorsa;

Kimi zaman “Sistem arayüzü durdu” hatası almanız da mümkün. Böyle bir hata almanız durumunda yapmanız gerekenler ise şöyle;

-Cihazınızın “Ayarlar” menüsüne gidin
-“Uygulama yöneticisi” kısmını seçin
-Ekranı sağa kaydırarak “Hepsi” seçeneğini seçin
-“Android Sistemi” başlığına tıklayarak karşınıza çıkan pencerede “Önbelleği temize” tuşuna dokunun. 

Bu işlem büyük ihtimalle sorununuzu çözecektir. Ancak nadir de olsa, hata donanımsal olabiliyor. Bu durumda yukarıdaki işlemler işe yaramayacaktır. Cihazınızı yetkili servise götürmeniz gerekebilir. 

Google Play açılmıyorsa;

Bu durum da Android cihazlarda sık rastlanan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumda yapmanız gerekenleri diğer yazımızda anlatmıştık. 

Cihazınız WiFi bağlantısı kuramıyorsa;

Bu tür bir problemle karşılaştığınızda;

-“IP adresi alınıyor” aşamasında takılıp kalan Android cihazınız için en iyi çözüm Wifi Fixer uygulamasını indirmek olur. Bu uygulama gerekli değişiklikleri ve ayarları sizin adınıza yapıyor. (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.wahtod.wififixer)
-Diğer bir problem ise problemsiz bir şekilde bağlanmış olduğunuz WiFi ağında sürekli internetin kesilmesi. Bu durumda ise yapmanız gerekenler şöyle; Ayarlar>Bağlantılar>Wi-Fi Açılan sayfada menü seçeneğinden; Gelişmiş>Uydudayken Wi-Fi’yi açık tut kısmına gelin ve “Daima” seçeneğini seçin. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)