Cep Telefonu İle Daha İyi Fotoğraf Çekebilmek İçin İpuçları

Cep Telefonu İle Daha İyi Fotoğraf Çekebilmek İçin İpuçları
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Günümüzde cep telefonlarımız artık aynı zamanda bizim fotoğraf makinemiz. Büyük ve ağır makineler taşımak yerine cep telefonlarımızdan fotoğraf çekmeyi tercih edebiliyoruz. Ancak ne yazık ki bazen de “keşke daha güzel fotoğraf çekebilse” diye cep telefonlarımıza sitem de edebiliyoruz.

İşte bu yazımızda cep telefonu ile daha iyi fotoğraf çekebilmenin püf noktalarından bahsedeceğiz.

Lensi temizleyin

Fotoğraflarda bulanıklığa neden olan basit ama çoğu zaman atlanan bir durum lensi temizlemek. Telefonunuzun lensindeki ufak bir leke bile kötü fotoğraflara neden olur. Bu nedenle telefonunuzun lensini yumuşak bir bezle silerek temizleyin.

Flaşı kullanmamaya özen gösterin

Cep telefonlarındaki flaş diye adlandırılan ışık aslında bir led aydınlatması. Yani cep telefonlarındaki flaş maalesef fotoğraf makinelerinde bulunan flaşla aynı değil. Flaşlı çekim yapmak fotoğrafın doğallığını bozacaktır. Çok gerek olmadıkça flaşı kullanmayın.

Işığı arttırın

Cep telefonları gün ışığında çok daha canlı ve başarılı fotoğraflar çeker. Ne yazık ki aynı performansı akşam saatlerinde yakalayamazsınız. Bundan kurtulmanın tek yolu bulunduğunuz ortamda ne kadar çok ışık varsa hepsini açmak ve yeterince aydınlık bir ortam yaratmak.

Farklı çekim modlarını kullanın

Birçok cep telefonunda fotoğraf çekmek için çok sayıda mod bulunuyor. Bulunduğunuz ortama, fotoğrafını çekeceğiniz objeye göre uygun modu seçin. Örneğin; akşam fotoğraf çekecekken “Gece mod”unu, hareketleri şeyleri çekerken “Hızlı çekim modu” gibi seçeneklerden yararlanabilirsiniz. Elbette ki bu modlar her cihazda farklılık gösterir.

Dijital zoom yapmayın

Cep telefonunuzun zoom seçeneği “optik zoom” ya da “kayıpsız dijital zoom” değilse zoom seçeneği ile yakınlaştırma yapmayın. Bu sadece fotoğrafın görüntüsünün bozulmasına yol açar. Fotoğrafı çekilecek alana yakınlaşmanın en iyi yolu fiziksel olarak yakınlaşmaktır.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)