Cebinizdeki Yardımcınız, Google Asistan

Cebinizdeki Yardımcınız, Google Asistan
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android 6 ve üzeri sürümlerinde akıllı telefon ve tabletlerinizde kullanabileceğiniz iOS’daki Siri’nin muadili Google Asistan ile adeta cebinizde bir yardımcı taşıyorsunuz. Google Asistan’ı daha kullanışlı hale getirecek özellikleri listeledik.

Hatırlatıcı ve Alışveriş Listesi

Lokasyona ve zamana göre hatırlatmalar ekleyebilirsiniz. Ayrıca oluşturduğunuz alışveriş listesine sesli komutla satın almak istediğiniz ürünleri kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

Hızlı Bilgiler

Google arama sonuçlarında gördüğünüz kartları Asistan’ınıza sorduğunuzda da alabilirsiniz. Örneğin bir matematik işlemi, bir ünlünün yaşı ya da o an oynanan bir futbol maçının anlık sonucu. Arama sonuçlarında aldığınız tüm bu hızlı bilgilere sesli komutla Asistan aracılığı ile kolayca ulaşabilirsiniz.

Birimi Çevirici

Paralar arası kur çevrimi, metreden santimetre gibi çevirileri sesli komutlarla asistan üzerinden yapabilirsiniz.

Translate

Google’ın Translate (Çeviri) hizmetinden aldığınız dil çevirilerini kolay ve hızlı bir şekilde asistanınıza sorarak alabilirsiniz.

Anlık Trafik Bilgisi

Seyir halinde iken ya da yola çıkmadan önce gideceğiniz noktayı belirterek en kısa ve trafiksiz güzergahı asistanınıza danışabilirsiniz.

Cihazınızı Sesinizle Yönetin

Veri kullanımının, Bluetooth’un açılması/kapanması gibi cihaz özelliklerini Asistanınız aracılığı ile yönetebilirsiniz. Menüler arasında gezinmeden tek bir komutla istediğiniz işlemi tamamlayabilirsiniz.

Sesli Haber Servisi

Takip ettiğiniz haber sitelerindeki ilginizi çeken hikayeleri asistanınız size okuyabilir. Üstelik gerçek ses ile akıcı bir şekilde dilediğiniz haberi dinleyebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)