Bilmeniz Gereken Önemli WhatsApp Ayarları

Bilmeniz Gereken Önemli WhatsApp Ayarları
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Bildiğiniz gibi WhatsApp mesajlaşma uygulamalarının başında geliyor. Akıllı cihazı olan herkesin sahip olduğu vazgeçilmez uygulamalardan biri olan WhatsApp için bilmeniz gereken birkaç önemli ayardan bahsedeceğiz bu yazımızda. Böylece hem daha güvenli bir kullanıma sahip olmuş olacak hem de daha üst seviye bir kullanım sağlamış olacaksınız.

Mesajların önizlemelerini kapatın

Mesaj önizleme özelliği gizlilik açısından çok da hoş olmayabilir. WhatsApp’tan mesaj aldığınızda, eğer önizleme açıksa mesajın bir kısmı ekranda bildirim olarak görünür. Bu durum telefonunuzu bir masaya bırakıp kalktığınız anlarda ya da siz telefonunuzun yanındayken dahi sorun yaşatabilir. Bir mesajın başka bir kişi tarafından görünmemesi gereken bir mesaj olabilme ihtimali var ne de olsa herkes için. 

Önizlemeyi kapatmak için Ayarlar > Bildirimler > Önizlemeyi göster yolunu izleyerek özelliği pasif hale getirebilirsiniz.

Gelen dosyaları saklamayın

WhatsApp kurulduğu andan itibaren aktif olan bu özellik de gizlilik konusunda sizlere sorun yaşatabilecek özelliklerden. WhatsApp üzerinden almış olduğunuz her medya dosyası telefonunuzdaki WhatsApp adıyla oluşturulan galeriye kaydediliyor. 

WhatsApp konuşmasını tamamen silseniz dahi almış olduğunuz görüntü veya video saklı kalır. Basit bir ayarla bu durumun da önüne geçmeniz mümkün. Ayarlar > Sohbet Ayarları > Alınan medyayı sakla yolunu izleyerek özelliği pasif hale getirebilirsiniz.

Sohbet Yedekleme

Sohbet yedekleme özelliği, yapmış olduğunuz sohbetleri dilerseniz belirli aralıklarla yedeklemeye yarıyor. Önemli bir yazışmanız silinse bile böylece geri alabiliyorsunuz. 

Sohbetlerinizin otomatik yedeklenmesi için Ayarlar > Sohbet Ayarları > Sohbet Yedeği yolunu izleyebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)