Bazı Marshmallow Sorunları ve Çözümleri

Bazı Marshmallow Sorunları ve Çözümleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sisteminin son sürümü Android 6.0 Marshmallow. En yeni sürüm olduğundan elbette ki en iyi sürüm de diyebiliriz. Ancak her yeni güncellemede yaşandığı gibi ne yazık ki Marshmallow’da da sorunlar yaşanabiliyor. Bizler de bu yazımızda sizin için Android 6.0’da en sık rastlanan sorunlara ve çözümlerine yer verdik. 

Şarj sorunu

USB şarj özelliğini kullanıyorsanız ve Android cihazınız çok hızlı şarj oluyorsa büyük bir ihtimalle bu bir sorun. Bu durum mobil cihazınızın tam olarak şarj olmadığını gösterebilir. Bu tür durumlarda, çözüm için cihazınızı fabrika ayarlarına döndürmeniz gerekecektir.

Aynı zamanda Marshmallow’da yaşanan bir diğer şarj sorunu ise bataryanızın aşırı hızlı tüketimi. Bu durumda ise; Ayarlar > Uygulamalar > Depolama > Ön Belleği Temizle yolunu izleyerek bellek temizliği yapmanız gerek. 

Wi-Fi sorunu

En çok kaşılaşılan sorunlardan biri de  Wi-Fi bağlantı sorunları. Wi-Fi bağlantınızın zaman zaman çalışmadığına rastlayabilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda ilk olarak cihazınızı yeniden başlatmanızı öneririz. Sorunun devamı halinde ise;  Ayarlar > Geri Yükleme ve Sıfırlama > Ağ Ayarları > Sıfırlama yolundan sıfırlama işlemini gerçekleştirmeniz gerek. 

Yükleme sorunu 

Android 6.0 Marshmallow sürümünü yüklemek istediğinizde “Güncelleniyor” şeklindeki uyarı ile bir süre bekledikten sonra güncellemenin tamamlanması gerek. Ancak  Marshmallow’un bir sıkıntısı da  yükleme süresinin hiç sona ermemesi. Sürümün sürekli olarak yüklenmeye hazırlanıyor durumda beklemesi durumunda cihazınızı fabrika ayarlarına döndürerek bu sorunu çözebilir ve tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz. 

Mobil veri sorunu 

Güncellemeden sonra Mobil verinizde sorun olduğunu düşüyorsanız bu da büyük ihtimalle Marshmallow kaynaklı. Bu tarz sorunlarda ilk olarak telefonunuzu uçak moduna alın ve sonra uçak modundan çıkın. Durum düzelmezse ikinci adım olarak telefonunuzu kapatın ve birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açın. Eğer hala problem devam ediyorsa SIM kartınızı çıkarıp takmayı deneyin. Sorun büyük ihtimalle çözülecektir. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)