Bataryalar Hakkında Bilinen 4 Yanlış Bilgi

Bataryalar Hakkında Bilinen 4 Yanlış Bilgi
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Telefonlarımızın bataryaları artık günümüzde en önem verdiğimiz konulardan biri haline geldi. Akıllı telefonların en büyük problemi şarjlarının hızlı bitmesi olunca, bataryalara önem vermek işten bile değil.

Hepimiz bataryamızın uzun ömürlü olmasını isteri elbette ki. Ancak bataryanın ömrünü uzatmak için bilinen o kadar çok yanlış ve efsane var ki sormayın! Bu yazımızda bataryalarla ilgili en çok bilinen ve uygulanan 4 yanlışa yer verdik. Dileriz bu yazımız kulağınıza küpe olur.

İşte bilinen yanlışlar!

Bataryayı buzdolabında saklamak

Bataryanız hangi marka ve tip olursa olsun onu buzdolabında saklamak kesinlikle ama kesinlikle faydasızdır. Hatta belli bir derecenin altında bulunması sakıncalı olan bataryanızı riske bile atmış olursunuz bunu yaparak.

Bataryayı dolu olduğu halde şarjda bırakmak

Bu konuda en çok bilinenlerin başında geliyor belki de. Bataryanın daha fazla şarj edilirse ömrünün uzayacağı tamamen uydurulmuş bir bilgidir. Üstelik dolduğu halde şarjda uzun süre kalan telefonların patladığı haberlerine bile şahit olmuşsunuzdur. Yeni teknoloji ile telefonlar şarjı dolan bataryaya akım iletmezler. Yani zaten bu aşamada bataryanın fazla şarjda kalması hiçbir anlam ifade etmez.

Bataryanın tamamen boşalmasını beklemek

Yeni nesil bataryalar için ne yazık ki bilinen bu öneri de yanlış. Aksine yeni nesil bataryalarda, bataryanın tamamen bitmesini beklemek bataryanızın ömrünü kısaltır.

Cihazı alır almaz uzun süre şarj etmek

Eski zamanlardan kalan bir alışkanlık hala devam ediyor. Çoğu kişi telefon alır almaz kullanmaya başlamıyor hemen şarj işlemi gerçekleştiriyor. Üstelik bunu 18 saat süreyle yapıyor. Bu yöntem eski zamanlarda bataryanın kendini kalibre etmesi için doğruydu. Ancak artık yeni nesil bataryalarda böyle bir durum söz konusu değil. Telefonunuzu hemen kullanmaya başlayabilir ve şarjı azaldığında normal süreli şekilde şarj edebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)