Batarya Neden Çabuk Biter?

Batarya Neden Çabuk Biter?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefon kullanımı ile ilgili yaşanan en büyük sorun bataryanın bitmesi! Hemen herkesin şikayet ettiği bu sorun gün içerisinde sürekli şarj aleti ve priz arama, telefonu konforlu bir şekilde kullanamama gibi sorunları beraberinde getiriyor. Peki, batarya neden çabuk biter? Bataryanın kısa sürede bitmesinin önüne geçilebilir mi? 

Bataryanın kısa sürede bitmesi temel olarak 2 kategoride incelenmeli: 

1. Bataryanın performansını kaybetmiş olması

2. Telefonun kullanım şekli

Bataryanın Performansını Kaybetmiş Olması 

Aslında bu konuda söylenebilecek çok fazla söz yok. Bataryaların bir kullanım ömrü olur ve bu sürenin sonunda artık performansını kaybeder ve daha kısa sürede tükenmeye başlar. Bu durumda yapmanız gereken yeni bir batarya almanız olacak. Çünkü kullanım ömrü dolan bataryalar bir süre sonra telefonunuzun açılmasını sağlayacak kadar dahi enerji veremez. Böyle bir durumda telefonun bozulduğu düşünülür ancak genelde işlevini yitiren telefon değil bataryadır. 

Bataryanın Çabuk Bitmesine Neden Olan Unsurlar – Telefon Kullanımı 

o Ekran parlaklığı sandığınızdan çok daha fazla batarya kullanır. Bu nedenle ekran parlaklığını olabildiğince düşük seviyede kullanmaya çalışın. Çok sayıda kişi daha düşük parlaklık durumunda ekranı daha net gördüğünü dile getiriyor. Belki siz de onlarcan birisinizdir.

o Ekran ışığının sönme süresi de batarya kullanımında belirleyici bir unsur oluyor. Bu süreyi en kısa süreye ayarlamanız bataryanızın kullanım süresini belirgin seviyede yükseltir. 

o Wifi bağlantısı bataryayı en fazla kullanan uygulamalardan biri olunca, sürekli olarak wifi açık olması da bir unsur olarak bu listemize giriyor. Sabit bir wi fi ağı kullanmadığınız durumlarda ya da dışarıya her çıktığınızda wifi bağlantısını kapatabilirsiniz. Bataryanın çok daha uzun süre gideceğini hemen fark edeceksiniz. 

o Bluetooth da tıpkı wi fi gibi uzun süre açık kalmamalıdır. Çünkü açık olduğunda sürekli çevresinde ağ arar ve bu durumun da bataryayı çok fazla kullandığını unutmayın.

o GPRS ve konum atma da bataryanın kısa sürede azalmasına neden oluyor. Eğer sürekli olarak gittiğiniz yerlerden konum atıyorsanız gün içerisinde telefonunuzu en az bir defa şarj etmeniz gerekecek demektir. Bu arada sosyal ağlara konum eklemek de aynı durumu beraberinde getiriyor, konum atmaktan bir farkı yok. 

o Bataryayı en fazla kullanan ise 3G oluyor. Eğer kullanmıyorsanız mutlaka 3G’yi kapatın. 

o Herhangi bir uygulamayı kullandığınız ve kapattınız. Ancak arka planda çalışmaya devam ettiğini unutuyorsunuz. Mutlaka arka planda çalışan uygulamaları kapatmanız gerekiyor. Aksi halde gizliden gizliye bataryanızı kullanmaya devam edecekler.  

o Titreşim de ekstra pil tüketen unsurlar arasında yer alıyor. Eğer çok fazla titreşime ihtiyaç duymuyorsanız kapatabilirsiniz. Ancak çantanızda ya da cebinizdeyken telefonun çaldığınızı fark etmenizi sağlıyorsa bu durumda karar sizin. 

o Titreşimle birlikte telefonunuza gelen her bildirim de şarjınızın hızla tükenmesi anlamına gelir. En azından çok sık kullanmadığınız uygulamalardan gelen bildirimleri kapatabilirsiniz. Bu sayede bataryanın kullanımını da azaltmış olacaksınız. 

o Gündüzleri fotoğraf çekerken flaş ışığına aslında pek ihtiyacınız olmaz. Bu yüzden gün içerisinde fotoğraf çekerken flaşı kapatabilirsiniz. Unutmayın, flaş ışığı gayet güçlü bir ışık ve haliyle hatırı sayılır oranda enerjiye ihtiyaç duyuyor. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)